Kampány értékelő

Elégedett a Csíki RMDSZ

203

Elsősorban a kisebbségvédelmi kérdések, illetve az uniós agrártámogatásokról érdeklődtek az emberek Hargita megyében az Európa Parlamenti kampány során – válaszolta a Hargita Népe kérdésére Borboly Csaba a Hargita megyei önkormányzat és az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének elnöke pénteki kampányértékelő sajtótájékoztatóján. Az elöljáró szerint egyébként jó kampányt vittek véghez. Csíkszeredában például valamennyi háztartást felkeresték két alkalommal is, a mozgósításban ugyanakkor a történelmi egyháza, a civilszervezetek és a közbirtokosságok is kivették a részüket.

Fotók: László F. Csaba

Kifejtette: a kampány ideje csíki térségben felkeresték a háztartástok túlnyomó többségét. Hozzáfűzte: a szövetség területi szervezete egyébként nem csak kampányidőszakban szokta felkeresni az embereket, máskor is rendszeresen megkérdezik, hogy milyen problémák foglalkoztatják őket, tudatosan tartják velük a kapcsolatot.
– Azt látjuk, hogy csíkban is foglalkoztatja az embereket, hogy hogyan alakul a magyarság sorsa, lesz-e jövője. Annál is inkább, mert napokban láthattuk, hogy a pillanat hevében képesek tőlünk elvenni jogos tulajdonunkat és átrajzolni a megye határokat – utalt az elöljáró az úz-völgyi katonatemető ügyére. Hozzáfűzte: az RMDSZ épp emiatt döntött úgy, hogy nem működik többé együtt a parlamentben a PSD-ALDE koalíció alkotta kormánnyal, így már az sem érv a szövetséggel szemben, hogy a szocialista párt (PSD) szekerét tolja, amely meglehetősen népszerűtlen Erdélyben.

Nem csak Bukarestben, Brüsszelben is hangsúlyos jelenlétre van szüksége az erdélyi, székelyföldi magyarságnak – tette hozzá az elöljáró. Ráduly Róbert Kálmán Csíkszereda polgármestere ugyanakkor kifejtette: azért is fontos, hogy az RMDSZ megszerezze voksok  – az EP-képviselői mandátumokhoz elengedhetetlenül szükséges – öt százalékát, mert a felvidéki példa azt mutatja, hogy ha egyszer a magyar közösséget képviselő pártnak ez nem sikerül, akkor többé nincs visszaút. Füleki Zoltán, Csíkszereda alpolgármestere pedig az erősödő román nacionalizmus veszélyére hívta fel a figyelmet. Úgy vélte ezért is fontos, hogy minél nagyobb létszámban képviseltessék magukat a magyarok vasárnap az urnák előtt.

Kiss Előd-Gergely

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek