Kálmán Imre és Lehár Ferenc híres dalai csendülnek fel

136

Kálmán Imre és Lehár Ferenc zeneszerzők közismert operettslágereivel lép fel Csíkszeredában a budapesti Operett Színház keretében működő HungarOperett társulat. A nagyszínpadi produkcióban a budapesti Operett Színház négy tagja – Kollár Erik, Gats Éva, Kaján Katalin és Újvári Gergely – működik közre. A kétórás, kosztümös előadást november 18-án, szerdán tekinthetik meg a csíkszeredaiak.

A magyar operettet minden évben október 24-én ünnepli a budapesti Operett Színház és a magyar közösség, ennek a jeles napnak az alkalmából idén a színház keretében működő HungarOperett társulat erdélyi turnét szervez, Székelyföld tizenegy városában, illetve Kolozsváron és Nagyváradon.
– Egy ilyen nagyszabású turné megszervezése jelentős anyagi költséget von maga után, ezért nagyon fontos, hogy idén a Béres Csepp támogatja a produkciót és az összköltségünk 15 százalékát biztosítja – tudtuk meg Lukács Lászlótól.
A Kárpát-medencében Élő Magyarokért Kiemelten Közhasznú Alapítvány helyi munkatársa szerint a tizennégy helyszínre tervezett erdélyi turné összköltsége 160 ezer lej, a Béres Csepp támogatásának köszönhetően pedig a magyar operett legismertebb slágereit felsorakoztató produkcióra (Jaj cica, Hajmási Péter, Hajmási Pál, Délibábos Hortobágyon, Marica belépője) 25-30 lejért válthatnak jegyet az érdeklődők.
– Nem szerettünk volna olyan jegyárat megszabni, ami elrugaszkodik a helyi kulturális intézmények kínálatától. Ehhez viszont szükségünk volt egy támogatóra, így tudjuk elővételben 25 lejért, a helyszínen, előadás előtt pedig 30 lejért adni a jegyeket – közölte Lukács László.
A kétszer ötvenperces előadásban a négy operetténekes mellett négy táncos is fellép, a szervezők szerint Szé­kelyud­var­he­lyen már elkeltek a jegyek a november 17-i előadásra, de a többi székelyföldi városban is nagy az érdeklődés.
– Amennyiben az erdélyi turné népszerű lesz, jövőre is szeretnénk megszervezni egy ugyanilyen kör­utat – mondta a főszervező Kár­pát-medencében Élő Magyarokért Kiemelten Közhasznú Alapítvány helyi képviselője, Lukács László.

Pál Bíborka

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.