Kájoni János nyomdokaiban

Tematikus zarándoknap Csíksomlyón

57

A IV. Szakrális Művészetek Hete rendezvénysorozat keretében szeptember 22-én, vasárnap tematikus zarándoknapra várják az érdeklődőket Csíksomlyón. Molnár Sándor zarándokvezető, az Erdélyi Mária Út Egyesület koordinátora lapunk érdeklődésére kifejtette: a jelentkezők a Kájoni János meditációs úton haladnak majd, miközben újra felfedezik a megbocsátás és a kiengesztelődés kegyelmeit.

Járjunk együtt a kiengesztelődés útján! – ezzel a mottóval szerveznek zarándoknapot a csíksomlyói ferences meditációs út Kájoni János szakaszán vasárnap délelőtt. A IV. Szakrális Művészetek Hete rendezvénysorozat fontos részét képezi a tematikus zarándoknap, amely a megbocsátásra hívja fel a figyelmet.
Molnár Sándor zarándokvezető, az Erdélyi Mária Út Egyesület koordinátora lapunk kérdésére elmondta: a kiengesztelődés, a megbocsátás folyamatát a csend, a gyaloglás és a reflexió egyaránt elősegíti, és a lelki béke kialakulásához is nagyban hozzájárul az, ha az ember képes elengedni a sérelmeit.
– Mindenkit várunk, aki fi­zikalilag képesnek érzi magát egy körülbelül 6 km hosszú út megtételére. A cél az elmélkedés, és a természet, illetve a saját hangunk felismerése – fejtette ki a zarándokvezető, megjegyezve: a Kájoni János-emlékév apropóján kapcsolták össze az Ars Sacra idei programját a tematikus zarándoklattal.
A Kájoni János meditációs út egy megközelítőleg félnapos túra útszakasza, amely a kegytemplomtól indul és a somlyói borvízforrást érintve, az autóúton közelíti meg a két Somlyó nyergét, majd a Nagy-Somlyót. Közepes nehézségű útvonalról van szó, a szervezők azt kérik, mindenki hozzon magával megfelelő öltözéket, vizet és némi harapnivalót.
– A jelentkezés nyitott. Nemcsak az előzetesen regisztráltak, hanem a helyszínen jelentkezők is részt vehetnek a programon – közölte Molnár Sándor.
A zarándoklat reggel 9 órakor indul a kegytemplom előtti térről. Bővebb információk a 0730–711745-ös telefonszámon érhetők el.

Keresztes Bea

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek