Kupakgyűjtő program indult Székelyudvarhelyen

KupakSZÍV névvel közös műanyagkupak-gyűjtő programot indít a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány és a Color Metal Kft. – közölte lapunkkal a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány. A közlemény szerint kettős célja volt az akciónak, hogy megkíméljék a műanyagszennyezéstől a környezetet, nevelő célzattal tudatosítsák a közösség egészében ennek fontosságát, és hogy értékesítsék az összegyűjtött kupakokat, a bevételből pedig támogatási alapot hozzanak létre.

Szó sincs romantikáról. A környezetet védik a program kezdeményezői

Ebből az alapból környezetvédelmi, természeti értékeket védő és egészséges életmódot segítő közösségi kezdeményezéseket tudnak majd támogatni Udvarhelyszéken. A Color Metal Kft. kifejezetten erre a programra az általuk forgalmazott alumínium félgyártmányokból szív alakú kupaktárolókat készített. Ezek különböző vállalatokhoz, közintézményekhez kerülnek, olyan helyszínekre, ahol minél könnyebben hozzáfér minél több személy. Ezekbe lehet beletenni a kupakokat, bárkinek, aki otthon és/vagy a munkahelyén gyűjti.
„Jelenleg 8 kupaktároló van már kihelyezve a következő helyszínekre: Color Metal Kft., Melinda Instal, ALT Technologies, Kaufland, Merkúr, Merkúr Bethlen, Szuper Horizont, Szuper Market. Örömmel és nyitottsággal fogadjuk további partnerek bekapcsolódását is a programba, olyan partnerekét, akik a program célkitűzéseit felkarolva a vállalatukon, intézményükön belül kupakgyűjtést szerveznek, vagy úgy vélik, hogy alkalmazottaik, vendégeik száma indokolja egy KupakSZÍV elhelyezését, továbbá mindazokét, akik támogatóként szeretnének hozzájárulni a mozgalom sikeréhez” – áll a közleményben. Ezzel ugyanis az a céljuk, hogy mozgalommá nője ki magát a program, és arra is törekednek, hogy minél több vendéglátóegységgel működjenek együtt, hogy a náluk gyűjtött kupakokat is újrahasznosítsák. „A program menedzsmentje és a támogatási alap kezelése a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány feladata. Az SZKA felel a tárolók ürítéséért és a kupakok értékesítéséért. A programról folyamatosan tájékoztatni fogjuk a közösséget az SZKA honlapja és az online közösségi csatornáinkon. Sok meglepetéssel készülünk a program megvalósítása során” – írják a program kezdeményezői.

HN-információ

Kapcsolódó cikkek:

14,240RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb