Kisjövedelműeken segít a rendelő

Esély fogászati ellátásra

12 601

A nehéz anyagi helyzetben élők számára is elérhetővé kívánja tenni a fogászati kezeléseket egy csíkszeredai fogászati rendelő csapata. Tőkés Tímea fogorvos reméli, a kezdeményezéshez más orvosok is csatlakoznak majd.

Fogászati kezelés. Többek számára elérhetővé tennék Fotó: László F. Csaba

A csíkszeredai, Testvériség sugárút 12. szám alatti Shalom fogászati rendelőben kedvezményesen látják el az anyagi nehézséggel küzdőket – jelentették be nemrég a Facebook közösségi oldalon. A rendelőbe a kisjövedelmű személyeket, kisnyugdíjasokat, fogyatékkal élőket, többgyermekes családok tagjait, árvákat is várják. Előnyt élveznek a sürgősségi ellátásra szorulók. Rámutatnak, aki szeretné igénybe venni a támogatást, annak igazolnia kell a jogosultságát, például nyugdíjszelvény felmutatásával. Az érdeklődők a 0754–386950-os telefonszámot hívhatják.
Céljuk, hogy mindenki számára elérhetővé váljon a fogászati ellátás, és most olyan csapat állt össze a rendelőben, amely szintén ezt vallja, vállalja – mondta el a rendelő tulajdonosa, Tőkés Tímea fogorvos. A Testvériség sugárúti rendelőben a betegeket Tankó Levente fogorvos kezeli. Tőkés Tímea rámutatott, Marosvásárhelyen például az egyetemisták munkája révén van lehetőség kedvezményes fogászati ellátás igénybevételére, de Csíkszeredában nincs ilyen, az egészségbiztosítási rendszer keretében pedig nagyon korlátozottak a lehetőségek.
– Ezért gondoltunk erre, és reméljük, hogy sikerül minél több pácienst kezelni. A rászoruló ugyanis nagyon sok. A magánrendelőkben ezt sajnos nem vesszük észre, de ha az utcán nyitott szemmel jár az ember, akkor látja, én pedig akkor is szembesültem ezzel, amikor az egyetem alatt már dolgoztam Vásárhelyen – fejtette ki.
Megtudtuk, tömést például az általában gyakorolt díj feléért, protézist a megszokott díj 65 százalékáért tudnak kedvezményesen készíteni. Ez az, amit hosszú távon vállalni tudnak, a felhasznált anyagok minőségén pedig nem változtatnak – mutatott még rá Tőkés Tímea. Szeretné, ha kollégái felkarolnák a kezdeményezést és az kinőné magát.
– Kollégák is kérdezték, mi az előny ebből? Hát az, hogy segítek olyannak, akinek másképp esélye sincs eljutni fogorvoshoz – összegezte kérdéseinkre válaszolva a fogorvos.

R. Kiss Edit

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek