Kínkeserves csíki siker

Megszenvedtek Galac ellen

74

Az előzetes várakozásoknak meg­felelően nagyon megszenvedett a Csíkszeredai Sportklub a CSM Galaccal a román jég­korongbajnokság szerdai napján. A kék-fehéreknek végül hosszabbítás után sikerült két pontot zsebre vágniuk.

Küzdelmes csatát vívtak egymással a felek Fotók: László F. Csaba

Nem számított könnyű meccsre a Csíkszeredai Sportklub a CSM Galac ellen a román jégkorongbajnokság­ban, és ez be is igazolódott. A fásultan kezdő csíkiakra alaposan rámentek a galaciak és mondhatni a játék képével ellentétben a kék-fehérek szereztek vezetést Fodor, majd Rokaly N. találataival. Innen viszont volt még visszaút a vendégeknek, akik Zsagidulin és Kiricsenko révén a harmad vége előtt pár másodperccel egyenlítettek.

A második felvonás kiegyenlített játékot hozott, bár hullámzó volt a játék. Helyzetek mindkét oldalon akadtak, de a gólok sorát újfent Fodor nyitotta egy előnyös találattal, a meccs felét épp átlépve. A hazai öröm viszont ezúttal sem tartott sokáig, és Rybalko egyenlített. Sőt a vezetést is átvehették volna, de az utolsó másodpercben Nyeznyamov lökete a vason csattant.


Az utolsó felvonás hazai emberelőnnyel kezdődött, de gól nem született. Egyenlő létszám mellett viszont egy hibát Nyeznyamov használt ki először, vezetéshez juttatva csapatát. A folytatásban a fáradó vendégek egyre több kiállítást kaptak, de nem igazán sikerült azokkal élni. Az egyenlítő gól végül öt az öt ellen született, és Valchar szerezte azt az 51. percben. Továbbra is gyűltek a vendégkiállítások, eredmény nélkül. A gólhoz Fodor járt a legközelebb ám az utolsó percben vasat talált. A hosszabbítás során az emberhátrányba kerülő Sportklub nehéz perceket élt át, majd egy Becze-villanás bebiztosította a győzelmet. Folytatás csütörtök este 18.30 órától.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek