csütörtök, november 26, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Kihallgatták az első tanúkat

Több órán keresztül hallgatták ki a Borboly Csaba és további 12 társa perében beidézett első két tanút hétfő délután a Hargita Megyei Törvényszéken.

A számvevőszék két könyvvizsgálóját hallgatták ki hétfő délután a Hargita Megyei Törvényszéken Borboly Csaba és társai perében azzal az időszakos ellenőrzéssel kapcsolatban, amelyet 2011-ben végeztek Hargita Megye Tanácsánál a 2010-es évre vonatkozóan. B. M. és P. L. vallomása során fenntartotta a korábban, az ellenőrzés során született jelentésbe írottakat, illetve a nyomozati szakaszban tett vallomásait. Viszont az azóta eltelt évek miatt már több mindenre nem emlékeznek pontosan.
B. M. elmondta, a 2011-es ellenőrzéskor találtak néhány szabálytalanságot egyes megyei utakon végzett beruházásokkal kapcsolatban, ezeket le is írták a jelentésben.
A Borboly Csaba védelmét ellátó Sergiu Bogdan a tárgyalás után azt nyilatkozta, hogy a per nem a számvevőszéki ellenőrzésből indul ki, hiszen a számvevőszék semmilyen bűncselekményt nem állapított meg, csupán adminisztratív szabálytalanságokat. Ugyanis ha a számvevőszék törvénytelenséget talált volna, kötelesek lettek volna feljelentést tenni az ügyészségen – ilyent pedig nem tettek – vélekedett az ügyvéd.
A következő tárgyalást február 27-én tartják, amikor további három tanút fognak meghallgatni.

Háromszéki Eszter

Előző cikkApadás”
Következő cikkIzmozás

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb