péntek, november 27, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Kiadványmustra Maroshévízen

Több kiadványt is bemutattak a maroshévízi Kemény János Gimnáziumban, az eseményt a házigazda tanintézmény, az Erdélyi Magyarörmények Szövetsége és a helyi Dr. Urmánczy Nándor Egyesület szervezte.

Kiadványokat mutattak be. Ápolni az örökséget

Deme Gabriella iskolaigazgató köszöntőjével kezdődött a rendezvény, majd Lukács Bence Ákos konzul, Magyarország csíkszeredai főkonzulátusának munkatársa mondott beszédet, melyben többek között hangsúlyozta: figyelmet kell szentelni az erdélyi magyarörmény hagyományok ápolásának, Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa éppen ezért tartja fontosnak, hogy részt vegyen a közösség által tartott eseményeken.
Gál Hunor gyergyó­szent­mik­lósi örmény katolikus plébános a Magyarörmény Élő Örökség című folyóiratot ismertette, majd arra kérte a jelenlévőket, hogy írásaikkal gazdagítsák a kiadványt, mondván, az itteniek is ismernek érdekes történeteket, de akár különböző eseményekről is beszámolhatnak a lapban.
A Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ igazgatója, Fórika Sebestyén a Szépvízi örmények című könyvet mutatta be a szép számban megjelent maroshévízi közönségnek, hangsúlyozva: ahhoz, hogy az utókor tudja, milyen örökséget kapott és mit kell továbbvinnie, szükségszerű lenne felújítani a sok régi elhagyatott épületet. A rendezvényen szavalatot is hallhatott a közönség, amelyet Bajkó Hajnalka, a Kemény János Gimnázium diákja adott elő.

HN-információ

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb