Kitűnő játékkal nyertek a csíkiak

Mestermunka a javából

75

Remek teljesítmények, illetve nagyszerű öt a négy elleni védekezés kellett ahhoz, hogy háromgólos győzelmet arasson a listavezető Galaci United ellen az alapszakasz visszavágó körének első mérkőzésén a Csíkszeredai Imperial Wet. A teremlabdarúgó-bajnokságban első alkalommal veszített bajnoki meccset a galaci alakulat.

Fotó: Pál Zoltán

Nincs már veretlen csapat a román teremlabdarúgó-bajnokságban, és erről a Csíkszeredai Imperial Wet „tehet”. A csíki csapat ugyanis a forduló rangadóján azt a Galaci Unitedet fogadta, amely az eddigi kilenc forduló során nyolc győzelmet és egy döntetlent könyvelt el, így egyedüli csapatként a mezőnyben még nem ismerte a vereség ízét.
A nagyérdemű viszont azt láthatta, hogy a csíki csapat határozottan jött ki a pályára, és már a 2. percben megszerezte a vezetést, miután egy kiugratást követően Alvaro emelt át Wellingtonon. A folytatás kiegyenlített erők küzdelmét hozta, hogy a nyolcadik percben Vieira egyenlítsen egy nem mindennapi mozdulat után, igaz, ehhez kellett az is, hogy az Imperial játékosai nem tudtak tisztázni. Nem sokáig mutatott egyenlőt az eredményjelző. Az igencsak nagy kedvvel játszó csíki csapat hamar átvette a vezetést újfent. A mérkőzés során nagyszerűen játszó Szőcs László tanári passzát Bermusell lőtte a hálóba. Egy picit oda-vissza játék következett, ám mindkét csapat jól védekezett, hogy végül a vendégek trénere, Florin Ignat meglépje a vészkapus taktikát. Ebből viszont a csíki csapat jöhetett volna ki jobban, de míg az első próbálkozás a vészkapusba akadt el, a második fölé szállt.
A második felvonást is nagy kedvvel kezdte a hazai csapat: sorra alakították ki a nagyobbnál nagyobb helyzeteket a galaci kapu előtt, mígnem a 24. percben Szőcs pazar passzát R. Matei vágta be a hálóba közelről. A gól után az Imperial remekül védekezett és várta a lehetőségeket. Szőcs pedig a 31. percben egy nagyszerű egyéni teljesítményt követően megkoronázta a meccsen nyújtott teljesítményét egy góllal. Ezzel már három volt közte. A vendégek mestere újból a vészkapus megoldáshoz nyúlt, de ezen a napon nem lehetett fogást találni a csíki védelmen, és ha igen, akkor Dospinescu is tette a dolgát.
Összességében teljesen meg­ér­demelt győzelmet aratott az Im­peri­al. Ma az FK Székely­udvar­hely a Poli Iași vendége lesz este 20 órától. Egy hét szünet következik a bajnokságban, majd a következő fordulóban a Buzău vendégei leszünk.

Eredmény, 10. forduló

Csíkszeredai Imperial Wet – Galaci United 4–1 (2–1)
Gólszerzők: Alvaro (2.), Bermusell (10.), R. Matei (24.), Szőcs (31.), illetve Vieira (8.)

Az Imperial Wet felállítása: Gică Dospinescu – Alvaro de Luis, Bogdan Covaci, Marius Cristian Matei, Robert Florin Matei. Cserék: Paltán Roland (kapus), Szőcs László, Roger Bermusell, Mario Duque, Tankó Levente, Dobri Norbert és Péter Bendegúz. Vezetőedző: Cosmin Gherman.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek