Kék hét – rendőrségi hírek

84

Kiskorút megrontó tolvajokat fogtak
Nemi erőszakot elkövető tolvajokat fogott a székelyudvarhelyi vidéki rendőrség március 19-én. A rend őrei hivatalból indítottak nyomozást a 27 éves parajdi K. C. és a 20 éves felsősófalvi F. V. G., ugyanis egy nappal korábban Felsősófalva környékén szexre kényszerítették a mindössze 12 éves szentábrahámi T. E.-t. A nyomozás során az is kiderült, hogy az elkövetők egyike, K. C. az áldozat mobiltelefonját is eltulajdonította. A rendőrségen minősített nemi erőszak és lopás gyanújával nyitottak aktát, a nyomozás befejezése után a székelyudvarhelyi ügyészség veszi át az ügyet. A két elkövetőt 24 órára őrizetbe vették, majd a következő napon előzetes letartóztatásba helyezték.

Feketekereskedelem Csíkszeredában és megyeszerte
Összesen 18 bírságot róttak ki Csíkszeredában a rendőrök jövedékiadó-köteles termékek feketén való értékesítésért, 89 ezer lej értékekben. Március 17-én hét kereskedést ellenőriztek a megyeszékhelyen, az akcióban huszonkét rendőr vett részt. Egyúttal elkoboztak tizenegy liter szeszes italt és 1087 lejt, amelyet feketekereskedelemből szereztek az eladók. A rendőrök ugyanakkor két nappal korábban megyeszerte tartottak ellenőrzéseket. Ennek során két adócsalót találtak, akik ellen büntető eljárás indul, illetve további nyolc bírságot szabtak ki, összesen 18 ezer lej értékben. Ezenkívül még elkoboztak 1380 szál cigarettát és nyolc liter szeszes italt. Ennél is eredményesebbnek bizonyult a rendőrség március 14-i akciója, amikor összesen 49 ellenőrzést hajtottak végre, egy büntető eljárást indítottak csempészésért, kiróttak 41 bírságot összesen 136 ezer lej értékekben. Elkoboztak négy tonna, mintegy kétezer lej értékű kukoricát, 48 liter szeszes italt 1280 lej értékben, 560 szál cigarettát és kozmetikai termékeket több mint ezer lej értékben. Ezenkívül elkoboztak még cipőket hétszáz lej értékben és 650 lej feketén szerzett jövedelmet.

Jogosítvány nélkül vezetett, elkapták
Rendszámtábla és jogosítvány nélkül vezetett autót Csíkkozmáson a 38 éves G. S., amikor a rendőrök megállították. Az ellenőrzés során kiderült, hogy az autó nem rendelkezik saját rendszámtáblával, a helyére erősített táblára egy másik autó rendszáma volt ráírva. Ráadásul a pórul járt sofőr még ivott is előtte, mert literenként 0,39 milligramm véralkoholszintet mutatott ki a szonda. G. S. ellen bűnvádi eljárás indul, ugyanis a rendszámtábla nélküli autó vezetése, a hamis rendszám használata és a jogosítvány nélküli autóvezetés mind bűncselekménynek számítanak.

 

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek