Kék hét – rendőrségi hírek

117

Csúnya gesztussal zárta az évet
Ismeretlen tettes két hámot lopott el múlt pénteken Szentábrahám községben. A rendőrségnek sikerült kihámoznia, hogy a hámtolvaj 27 esztendős gagyi lakos, akinek meglehetősen gagyi megnyilvánulása 3000 lejes kárt jelentett. Lám-lám, a két hám előkerült és jogos tulajdonosánál érte azokat az újév, minősített lopás gyanújával pedig eljárás indult a tettes ellen.

Balesetek hosszú sora
Számos közúti baleset történt Hargita megye területén az óév utolsó és az új év első napjaiban.
December 29-én, múlt szombaton 20 éves újtusnádi sofőr hátul leharcolt nyári gumikkal közlekedett, egy kanyarban megcsúszott és egy szemből érkező gyergyószárhegyi személy autójába rohant. Az ártatlan sofőr könnyebb sérüléseket szenvedett. Ugyanaznap 22 éves szentegyházi autóvezető mellékutcából vágott a megyei úton közlekedő autó elé, a balesetben ő maga gyűjtött be sérüléseket.
Másnap az ittas sofőrök vitték a prímet. Reggel 28 esztendős spicces ditrói ütközött frontálisan marosvásárhelyi autóssal Szárhegyen, és könnyebb sérülésekkel lepte meg magát. Este Ho­mo­ródkeményfalván történt furcsa baleset: 46 éves ittas sofőr gázolt el 27 esztendős ittas gyalogost egy hídon, majd továbbhajtott. Testi sértés és ittas vezetés bűntényének gyanújával eljárás indult előbbi ellene.
Szilveszter napján parkolóból tolatva 84 éves gyalogost ütött el udvarhelyi autóvezető Ko­rondon. A gyalogos tiltott helyszínen akart átkelni az úttesten, turpissága nem sikerült, de legalább könnyebb sérülésekkel megúszta.
Az újév első balesetét 54 esztendős máréfalvi autóvezető okozta, aki a követési távolsággal fukarul bánva az előtte haladó udvarhelyi autójába rohant, azt pedig átlökte a szemből érkezők sávjára, ahol másik udvarhelyivel ütközött. Egy 34 éves utas megsérült a „pingpongozásban”.
Kedd reggel ittas szovátai fiatalember öklelt fel hátulról Neamț megyei autót Parajd határában, a moldvai autó két utasát látta el kisebb sérülésekkel. Ugyanaznap este Csíkszeredában, a Brassói úti taximegállóból játszi könnyedséggel és hanyagsággal indult el 66 esztendős szeredai autóvezető, és háromszéki autóvezető járműve elé vágott. A találkozást két könnyebben sérült Kovásza megyei személy bánta leginkább.

Petárdazsákmány
A szilveszteri időszakban Hargita megye területén mintegy 60 kilogrammnyi pirotechnikai eszközt foglalt le a rendőrség, azaz több mint 12 ezer petárdát. 18 személy esetében állapítottak meg bűntényt és indítottak eljárást ellenük.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek