Két nap, két meccs

A Progym elleni mérkőzéssel hangolnak a csíkiak a DHK-ra Fotó: László Róbert

Utolsó jégkorong MOL ligás mérkőzésére készül a Csíkszeredai Sportklub, amely vasárnap a Debreceni HK-t fogadja. A DHK elleni találkozót megelőzően viszont még egy román bajnoki összecsapáson is helyt kell álljanak a kék-fehérek, hiszen megyei rangadót rendeznek.

A Progym elleni mérkőzéssel hangolnak a csíkiak a DHK-ra Fotó: László Róbert

Mondhatni tét nélküli meccse­ket játszik hétvégén a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata, amely szombaton 18.30-tól előbb a Gyergyó­szentmiklósi Progym vendége lesz a román bajnokság alapszakaszában, majd vasárnap hazai környezetben 18 órától fogadja a Debreceni HK-t utolsó MOL Liga-mérkőzésen.
A román bajnokságban a Csíkszeredai Sportklub, öt fordulóval az alapszakasz vége előtt, a második helyen tanyázik, ahonnan sem előre, sem hátra nem tud mozdulni. Az első helyezett Brassói Coronához képest 14 pont a hátrányuk, míg a harmadik Gyergyószentmiklósi Progymmal szemben 12 pont az előny. Ez ugyan matematikailag még behozható előny és hátrány, de figyelembe kell venni, hogy a Brassónak és a Sportklubnak is két-két meccse van hátra a Sportul Studențesc-kel, akik ellen biztosan begyűjtik a hat-hat pontot.
A Progym viszont nagy harcban van az alapszakasz harmadik helyéért a Galaci Dunăreával, akikkel egyaránt 41-41 ponttal állnak, de a piros-fehérek egy meccsel kevesebbet játszottak. A Progymnál a bajnokság közepén látott fellendülés megtört, és ezen az edzőváltás sem segített, hiszen sima vereséget szenvedtek a Brassótól. Egy megyei rangadóra viszont mindig felszívják magukat, ráadásul hazai pályán is játszanak.
Ami a Debreceni HK elleni MOL ligás meccset illeti, ez is „csak” a cívisvárosiaknak fontos, akik még elérhetik a negyedik helyet, ami pályaelőnyt jelentene számukra a rájátszásban. A Sportklub viszont nem tud elmozdulni az utolsó helyről.
Az előzmények tükrében azt is lehet mondani, hogy a kék-fehéreknek a hátralevő meccsek jó tesztmeccsek a közeledő román bajnoki rájátszásra, hogy minél jobban csiszolódjon a játék. A csapattal kapcsolatos hír, hogy Tomas Kána vállsérülése már a múlté. Játszani viszont biztosan nem fog a hétvégén.
– Nem számít, hogy tét nélküliek a találkozóink, hiszen győzni szeretnénk, így fontosnak ítélem meg azokat. Ezen mérkőzéseken is szeretném viszontlátni azokat az elemeket, amelyeken dolgozunk – fogalmazott Leo Gudas vezetőedző.

Darvas Attila