Jutalomtábor az éves tevékenységért

Ifjúsági sakktábor harmadik alkalommal

146

Harmadik alkalommal szervezi meg ifjúsági sakktáborát az Alfalvi Fiatalokért Egyesület szeptember 2–6. között a Gyergyóalfaluhoz tartozó Borzonton. A tábor mindazoknak szól, akik a tanév során versenyeken mérettettek meg és kiemelkedő helyezéseket értek el: a részt vevő diákokat ugyanakkor a következő tanévre készítik fel a szakemberek.

Fotók: Kiss Arnold

A táborba a gyergyóalfalvi Sövér Elek Szakközépiskola sakk-körének legjobban teljesítő diákjai, valamint a Marosvásárhelyi ISK játékosai kaptak meghívást.
– Az idei tábor újdonsága, hogy közösen dolgozunk a Marosvásárhelyi Iskolás Sportklubbal, és ez nagyon hasznos, hiszen a sportklub edzői foglalkoznak a gyerekekkel a tábor ideje alatt. Emellett fontosnak tartjuk azt is, hogy a diákok ismerkedjenek, szerezzenek közös élményeket – mondta Kiss Arnold szervező, gyergyóalfalvi sakkoktató.
A táborban a legnagyobbaktól tanulhatnak a résztvevők: Barátosi Dániel nemzetközi mester és sakkedző, Gál Imola Katalin és Barátosi József Gábor sakkedzők tartanak tevékenységeket, emellett online bejelentkezéssel ugyancsak foglalkozásokat tart Mészáros András nemzetközi mester is.


Az edzők által vezetett tevékenységek, a szórakoztató sakkjátékok és versenyek mellett a diákok személyiségfejlesztő tréningeken is részt vesznek Kiss Zsu­zsanna iskolapszichológus köz­reműködésével.
A tábor ugyanakkor ráhangolódás is a következő tanévre, hiszen kezdődik az újabb versenyidőszak, amelyen szeretnének a legjobb formában indulni. A közel öt éve útjára indított gyergyóalfalvi sakkoktatás jelentős eredményekkel, hazai és nemzetközi sikerekkel büszkélkedhet.

Boncina-Székely Szidónia

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek