Június 14-ig pályázhatnak a gazdaegyesületek

Közzétette kiírásait a Vidékfejlesztési Egyesület

177

Két eszközbeszerzési és egy rendezvényszervezési kiírásra jelentkezve, egységesen június 14-ig pályázhatnak a Hargita megyei gyümölcstermesztő, juh- és szarvasmarha-tenyésztő, valamint me­zőgazdaságban tevékenykedő szakmai egyesületek Hargita Megye Tanácsa Vidékfejlesztési Egyesületének vissza nem térítendő támogatására. A három kiírás keretében összesen 234 ezer lejt kínálnak a gazdaegyesületek fejlesztésére.

Közzétette legfrissebb pályázati kiírásait Hargita Megye Tanácsa Vidékfejlesztési Egyesülete. Két kiírás keretében a juh- és szarvasmarha-tenyésztő egyesületek, valamint a gyümölcs- és zöldségtermelő, illetve -feldolgozó egyesületek eszközbeszerzésre, a Hargita megyei szakmai egyesületek pedig kiállítások, konferenciák, tanulmányutak szervezésére igényelhetik a Vidékfejlesztési Egyesület támogatását. A pályázati keretösszegekre azok az egyesületek pályázhatnak, amelyek megyei érdekeltségűek vagy pedig székhelyük azon a településeken található, melyek önkormányzata tagja Hargita Megye Tanácsa Vidékfejlesztési Egyesületének.
A Hargita megyei gyümölcs-és zöldségtermelő, illetve -feldolgozó egyesületek közösségi konyháik felszerelésére, kukták, gyümölcsprések, magozógépek, rozsdamentes anyagból készült kagylók, asztalok vásárlására, továbbá címkék, befőttesüvegek, csomagolóanyagok, illetve a zöldségtermesztéshez szükséges öntözőberendezések, eszközök beszerzésére pályázhatnak. A rendelkezésükre álló keretösszeg 50 ezer lej.
A Hargita megyei vagy pedig helyi érdekeltségű szarvasmarha-, juh- és kecsketenyésztő egyesületek tejbegyűjtő központok felszerelésére, hűtőtankok, szállítóeszközök, tejminőség-ellenőrző készülékek, továbbá az adminisztratív munkához szükséges számítógépek, nyomtatók, tejtermelés-nyilvántartó programok vásárlásához kérhetik a Vidékfejlesztési Egyesület támogatását. A pályázati keretösszeget ez esetben 134 436 lejben határozták meg. Az elnyert támogatást kiállítások, konferenciák, kerekasztal-beszélgetések szervezésére, tanulmányutakon, szakmai rendezvényeken való részvételre, továbbá a kedvezményezett szakmai egyesületek – kivéve szarvasmarha-, juh-, kecsketenyésztő egyesületek és gyümölcs- meg zöldségtermesztéssel és -feldolgozással foglalkozó egyesületek – felszerelésére, eszközvásárlására fordíthatják. Fontos tudni, hogy a Vidékfejlesztési Egyesülettől elnyert vissza nem térítendő támogatás minden esetben a pályázat összköltségének legtöbb 49 százaléka lehet, azaz a fennmaradó 51 százalékos hányadot a pályázónak önrészként kell biztosítania.
Mindhárom kiírás esetében a pályázatok leadási határideje egységesen 2019. június 14., 12 óra. További információ, a pályázási űrlap, a pályázási útmutató igényelhető a közhasznú egyesület székhelyén – Csíkszeredában, a megyeháza 244-es irodájában, telefonon a 0740–169850 vagy e-mailen a karikascsilla@hargitamegye.ro címen. A pályázati űrlap ugyanakkor a www.hargitamegye.ro honlapról is letölthető.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek