Július közepéig lehet nevezni

Közölték a határidőket

147

Aktív napot tartott a Román Labdarúgó Szövetség, amely közölte több bajnokság nevezési határidőjét, de volt olyan szakmai bizottsági ülés is, ahol már a bajnoki rajt időpontját is kitűzték. A labdarúgó harmadik liga csoportjait csak július második felében tudjuk meg.

Július végén kiderül, kivel kerülnek egy csoportba a Hargita megyei csapatok

Épphogy befejeződtek a labdarúgó harmadik liga selejtező mérkőzései, amely után kiderült, hogy melyik csapatok vehetnek részt a harmadik osztályban, a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) a nevezési határidőket is közzétette.
Mint ismert, az FK Csíkszereda, illetve a székelyudvarhelyi FC a harmadik liga I-es (moldvai) csoportjába kapott besorolást, amely végén az FK a Bákói Aerostar mögött a második, míg az SZFC a 11. helyen zárt. És az is ismert, hogy Hargita megyének nem lesz újabb csapata ebben a ligában, miután a Marosújvár (Fehér megye) elleni selejtezőről a megyei bajnok Székelykeresztúri Egyesülést a FRF kizárta, mivel ez idáig sem sikerült sportbizonylatot kiváltania a klubnak. A két csapatot a korábbi években vagy az I-es (moldvai), vagy az V-ös (erdélyi) csoportba sorolták be eddig. Ezúttal sem fog máshogy történni. A negyedik ligából az ide besorolható csapatok közül a Marosvásárhelyi MSE, a Nagybányai Minaur, a Tordai Arieșul, az ACS Somuz Fălticeni, az ACS Gauss Bákó, illetve a korábban nagy hagyományokkal rendelkező ACS Unu Fotbal Gloria Beszterce, az ACSM Ceahlăul Piatra Neamț és a szurkolók által alapított ACS SR Municipal Brassó sorolható be. Utóbbi háromnak már most kimondott célja a második ligába való kerülés. A második ligából kiesők közül a Foresta Suceava és a Știința Miroslava sorsolható ide.
A ligába a nevezési határidő július 15. lesz, amelyet követően hozzák nyilvánosságra a csoportbeosztásokat. A női labdarúgó-bajnokságban, illetve a teremlabdarúgó ligában – a Csíkszeredai Imperial Wet és az FK Székelyudvarhely vesz részt a küzdelmekben a megyéből – ez a határidő július 31. Utóbbi szakág szakmai bizottsága is ülésezett az elmúlt napokban, amely végén kiderült, hogy a bajnokság rajtja szeptember 1-jén lesz, míg a Szuperkupát augusztus 22-én rendezik. Az is kiderült, hogy a romániai válogatott vezetőedzője Ropert Lupu marad, továbbá szorgalmaznák a fiatal játékosok első ligában való kötelező játszatását, csakúgy, mint a légiósok további korlátozását.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek