Július 7-ig hosszabbították meg a beiratkozási időszakot az előkészítő osztályokba

48

Megjelent a Hivatalos Közlönyben az előkészítő osztályokba való beiratkozással kapcsolatos új rendelkezés. Eszerint mégis szükség lesz iskolaérettségi vizsgálatra, de csak azoknak a gyerekeknek az esetében, akik külföldről térnek haza, illetve akik nem jártak napközibe.

Előkészítő osztály Fotó: HN archívum

Az új rendelkezés szerint május 25-én a Megyei Nevelési Tanácsadó és Erőforrás Központ (CJRAE) nyilvánosságra hozza azt a formanyomtatványt, amellyel azok a szülők kérhetik az ún. pszichoszomatikus felmérést, akiknek gyereke szeptember elseje után tölti be a hatodik életévét, a szükségállapot bevezetése előtt nem mérték fel, és külföldről tértek haza, illetve/vagy nem jártak napközibe. Május 26-30. között azon gyerekeknél, akik ugyancsak szeptember elseje után töltik a 6 évet, de jártak napközibe, az adott oktatási intézmény adja ki az ajánlást arról, hogy mehet-e iskolába vagy inkább maradjon egy évet a nagycsoportban, és ugyanebben az időszakban kell elvégezni az iskolaérettségi vizsgálatot a fentebb említett esetekben.

A március 4-én beindult beiratkozási periódus március 23-án ért volna véget, ezt viszont kitolták egészen július 7-ig, tehát addig lehet leadni a szükséges dokumentumokkal együtt a beiratkozási kérelmet a kiválasztott vagy körzet szerint illetékes iskolába. Ezt online is megteheti a szülő vagy hivatalos gyám.

A beíratott gyerekeket július 8-án osztják el, július 9-15. között van lehetőség más intézménybe átmenni, amennyiben van szabad hely, 20-án pedig az iskolák és tanfelügyelőség nyilvánosságra hozzák a beírt gyerekek névsorát, illetve a betöltetlen helyeket – ha lesz még ilyen.

Az előkészítőbe való iratkozás második szakasza július 21-31. között tart.

HN információ

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.