Július 12. a határidő

Magyar NB1

27

Szigorú szabályok mellett indul újra a fociélet Magyarországon is, ahol a héten már felkészülési mérkőzéseket is rendeznek. Be kell tartani a járványügyi szabályokat.

Legkésőbb július 12-ig be kell fejezni a magyar labdarúgóidényt, amely a koronavírus-járvány miatti felfüggesztését követően jövő szombaton indul újra – mondta a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szóvivője az M1 aktuális csatornán.
Sipos Jenő nyilatkozatában emlékeztetett, az OTP Bank Liga és a Magyar Kupa találkozóin öt csere lesz engedélyezett, a szünet mellett három időpontban lehet változtatni az összeállításon, míg a két játékrész felénél ivószünetet kell tartani. A szóvivő elmondta, az orvosi bizottság által készített, az edzéseken és a mérkőzéseken követendő egészségügyi, tesztelési és magatartási szabályokat az MLSZ eljuttatta a klubokhoz. A komplex edzések elkezdése előtt a csapatoknál a játékosoknak és a stábtagoknak átfogó vizsgálaton kellett átesniük, amely során a koronavírusteszt mellett teljes körű felmérésen bizonyíthatták a futballisták, hogy alkalmasak a sporttevékenységre.
A felkészülési időszakban heti két teszt vár minden csapattagra, a találkozók előtt pedig 24–36 órával ugyancsak kötelező lesz tesztet végezni, az edzéseken és a mérkőzéseken csak a negatív eredménnyel rendelkezők vehetnek részt. A betegség gyanúját mutató vagy pozitív tesztet adó személyeket el kell különíteni a csapattól, ezekre az esetekre az MLSZ orvosi bizottsága felkészült a járványügyi hatóságok ajánlásai szerint.

HN-összeállítás

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.