Jubileumi nagykoncertre készülnek: Tízéves a Slágerebbje

176

Évről évre a nagyközönség előtt mutathatják be (könnyű)zenei tehetségüket a csíkszeredai Nagy István Művészeti Középiskola jelenlegi és volt diákjai. Dobos Krisztina, a Slágerebbje megálmodója egy olyan csapatot mentorál, amely az igényességre, profizmusra törekszik. A jubileumi gálára változatos repertoárral készülnek, hiszen a feldolgozások nemcsak a fiatal korosztályoknak szólnak. Az ünnepi nagykoncertről beszélgettünk az esemény szervezőivel és csapatával.

A próbák kitűnő hangulatban teltek                                                                                     Fotó: László F. Csaba

Tíz éve még nem hittük volna, hogy a Slágerebbje ilyen méreteket ölt, és hogy ilyen nagy érdeklődés övezi majd – mondta Nagy Zsuzsánna, a Nagy István Művészeti Szakközépiskola igazgatója, majd hozzátette, az iskolában szerzett klasszikus zenei tudást kamatoztatva a diákok a muzsika egy másik arcával ismerkedhetnek meg, kipróbálhatják magukat a könnyűzenében is. A slágereket – mint minden évben– élő zene kíséri, valamint tánccal fűszerezett produkciót is láthat a közönség. Az esemény címe: Slágerebbje, meghatározza a csapat által képviselt stílust és lehetőséget ad arra, hogy az énekesek, zenészek egy színvonalas, élő zenés produkcióban szerepelhessenek.
– Repertoárlistánk skálája annyira széles, hogy minden korosztályt meg tudunk szólítani. A mércét az állandó, befogadó közönség mutatja, ami igazolja azt, hogy igény van erre a koncertre. Ez motivál bennünket arra, hogy folytassuk az elkezdett munkát. A kezdetek óta sokat fejlődtünk, hiszen már nemcsak Csíkszeredában vannak fellépéseink, hanem más települések rendezvényein is – mondta Dobos Krisztina, az esemény főszervezője. Hozzátette, hogy a profizmusnak és maximalizmusnak hála, az együttműködés és a jókedv garantált.
A Slágerebbje csapata a jövőben is szeretné fenntartani, emelni az eddig elért színvonalat és együtt tanulva, fejlődve szórakoztatni a közönséget, illetve igyekeznek minél több kérésnek eleget tenni. A holnap esti előadásnak a Szakszervezetek Művelődési Háza ad otthont és a Nagy István Művészeti Középiskola, valamint Csíkszereda Polgármesteri Hivatala támogatja.

Fülöp Orsolya

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek