Jubilál a székelyudvarhelyi méhésztalálkozó

128

Felkészült szakemberek tolmácsolásában méhegészségügyi témákkal, közepes állományok gazdaságossági kérdéseivel, és az új technológiák kínálta lehetőséggel, a digitális méhészkedéssel ismerkedhetnek a hétvégén, az Örösi Méhészegylet Székelyudvarhelyen sorra kerülő szakmai találkozóján a Hargita megyei méhészek.

Pillanatkép a tavalyi udvarhelyi méhésztalálkozóról. Idén is sok résztvevőre számítanak

Február 17-én, szombaton a magyar méhészek atyjaként tisztelt biológus nevét viselő székelyudvarhelyi Örösi Méhészegylet 15. alkalommal szervezi meg a méhészeknek és mézet szerető laikusoknak egyaránt hasznos újdonságokkal szolgáló találkozót. A délelőtt fél 9-től kezdődő egész napos rendezvénynek a székelyudvarhelyi Stúdió Mozi ad otthont. A jubileumi kiadásra Hargita, Kovászna és Maros megyei méhészeket várnak, a meghívott előadók pedig neves magyarországi és hazai szakemberek lesznek – mondta el lapunk érdeklődésére Ádám József, a főszervező méhészegylet elnöke.
A fórumon több érdekes, a méhészettel kapcsolatos új kutatási eredményt ismertetnek, de gyakorlati megoldásokat bemutató előadások is lesznek. Az atkák elleni védekezésben alkalmazott gyógyszereknek a méhekre gyakorolt hatásáról Tóth Péter, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) veszprémi szaktanácsadója osztja meg tapasztalatait. A szintén magyarországi Professzionális Méhészek Egyesületének elnöke, Bezzeg László a gazdaságos méhészkedéssel kapcsolatos technológiákat ismerteti. Az Európai Unió Kiválósági Központjaként elismert Szegedi Biológiai Kutatóközpont munkatársa, Gábor Erika biológus a mézelő méhek immunitásáról tart előadást. Saját kutatásának eredményeit, a komlókivonatból készült, a méhekre nagy gyógyhatással levő API + terméket mutatja be a magyarországi származású, Krakkóban élő és dolgozó Nagy Ákos. A szombati találkozón a honi szakembereket az Örösi Méhészegylet tagja, a méhészet doktora, dr. Tófalvi Melinda agrármérnök képviseli. A korondi szakember a digitális méhészkedés fortélyait osztja meg a résztvevőkkel – sorolta a szombati méhészeti szakmai fórumok napirendre kerülő témákat Ádám József, az Örösi Méhészegylet vezetője.

Lázár Emese 

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek