Jövőre lerövidül a rendezvénysorozat

Véget ért az Édesanyák Hete Csíkszeredában

117

A VIII. Édesanyák Hete programsorozat május 6–11. között zajlott Csíkszeredában. A Csíki Anyák Egyesülete (CsAKEgy) és a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének közös rendezvénye idén is közösségépítő programokkal, tematikus előadásokkal, és jótékonyságra buzdítva köszöntötte az érdeklődőket.

Anyák, apák, gyermekek. Felemelő érzés Fotó: László F. Csaba

A nem túl kedvező időjárás ellenére szép számmal akadtak olyan édesanyák, akik lelkesen kitartottak és részt vettek az eseményen, sőt Lovasi András, a Kiscsillag frontembere is – habár megkésve – csatlakozott hozzájuk. A következtetéseket levonva Tiboldi Bea, a CsAKEgy elnöke lapunknak kifejtette: jövőre nem terveznek egyhetes programot, három nap alatt véget ér majd az édesanyáknak és édesanyákért szervezett rendezvény. Az idei egyhetes rendezvény tematikus előadásokkal, worhshoppal, kézműves-, illetve hordozóeszközök vásárával, valamint babaruhabörzével színesítve zajlott.
A résztvevők többek között klinikai pszichológus, gyógytornász, gyermekgyógyász és szülész-nőgyogyász szakorvosok tematikus előadásait hallgathatták, illetve véleményüket is kikérhették az előadások keretében. Mint kiderült: számos érdeklődőt vonzott a kínálat, azonban a városban egymásra szerveződő programok miatt sokan csak félig-meddig tudtak jelen lenni egyes előadásokon. Tiboldi Bea, a CsAKEgy elnöke összegzésként elmondta: akit érdekelt, az eljött, de az eddigi tapasztalatok alapján jövőre már nem tervezik ilyen hosszúra a rendezvényt.
– Az időjárás, a számos más jellegű program és az édesanyák közötti generációs különbségek is szerepet játszottak a részvételi arány kialakulásában. Elég összetett kérdés ez, de egyelőre úgy látom, hogy a következő alkalommal vasárnap kezdődik, és már szerdán véget is ér ez a program. Újratervezzük az Édesanyák Hetét, úgy látom, hogy ebben a formában már nem folytatható – számolt be a CsAKEgy elnöke, aki azt szeretné, ha a közösség jelezné, hogy mi iránt érdeklődik.
Mint mondta, egyre nehezebb megszólítani az édesanyákat, és bevonni őket a közösségépítő programokba, de bízik abban, hogy a jövőben hatékonyabb lesz a kommunikáció. A rendezvény során a budapesti székhelyű Három Királyfi Három Királylány Mozgalom 10. születésnapját ünneplő rekordkísérlethez is csatlakoztak a csíki édesanyák, akik gyermeküket egyszerre lendítették a magasba a Szabadság téren. Az ötven résztvevőhöz Lovasi András, a Kiscsillag frontembere is csatlakozott, ő is magasba lendítette nagylányát, Dórit.
Tiboldi Bea egyébként családias hangulatú rendezvényként jellemezte az idei Édesanyák Hetét, kitérve arra is, hogy a Születésfa meglocsolása elmaradt az esőzések miatt, de a héten ezt is bepótolják. A program során nemes ügyet szolgáltak a licitálások, a tombola, illetve a helyszíni előadások. Mint kiderült, összesen 2492 lej folyt be ezekből. A teljes összeget Szász Kriszta és Karda Renáta többgyermekes édesanyák megsegítésére ajánlja fel az egyesület.

Keresztes Bea

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek