Jövőre kezdik a munkálatokat

Csíkszeredai hőszigetelések

230

Egyhangúlag döntött Csíkszereda önkormányzata legutóbbi ülésén a Regionális Operatív Program által támogatott tömbház-hőszigetelési program legutóbbi kiírásárában érintett tömbházak ügyében. A tanácshatározatok a támogatásokat folyósító Központi Régió Fejlesztési Ügynökség (ADR Centru) augusztus 3-i levelében jelzettek szerint helyezi „rajtkészre” az előszerződéseket.

A Kossuth Lajos utca 20–26-os tömbház. A kedvezményezettek egyike Fotó: Kovács Hont Imre

Újabb lépés történt Csíkszereda azon tömbházait illetően, amelyek támogatást kaptak a Központi Régió Fejlesztési Ügynökségétől a tavaly decemberben a városháza által benyújtott pályázatok alapján. A összeállított dokumentációkról pénteki ülésén döntött a testület: a beavatkozási munkálatok dokumentációjának jóváhagyása érdekében módosították a tavaly novemberi határozatokat. E szerint a Tető utca 13/A, B, a Hunyadi János utca 33/A, B, C és 35/A, B számú társasházak, a Pacsirta sétány 2., Lendület sétány 14., Testvériség sugárút 22/A és a Kossuth Lajos utca 20–22–24–26. szám alatti ingatlanok még egy lépéssel közelebb kerültek a hőszigeteléshez.
Amint arról lapunkban már tájékoztattunk, a munkálatok várhatóan csak jövő tavasszal kezdődhetnek el. A Szőke Domokos alpolgármester által kezdeményezett módosító tervezetek csupán rutinszerű pontosítások a kérdésben – derült ki az ülésen az elöljáró hozzászólásából. A munkálatokat megelőző közbeszerzési eljárások 2-3 hónapig is elhúzódhatnak a tapasztalat szerint, ezért is reális az – fejtette ki az alpolgármester –, hogy az idén aláírt szerződések nyomán várhatóan jövő tavasszal következnének a tényleges munkálatok.
Mint ismeretes, a munkálatok kivitelezési költségeihez 60 százalékos az európai unió és 15 százalékos a helyi önkormányzat hozzájárulása, 25 százalékát pedig a lakók állják. A számítások szerint a hozzájárulás átlagos értéke négyzetméterenként 90 lej.

Gergely Edit

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek