Jövőre is a kreativitás kibontakoztatása a cél

Pro Terra Alapítvány

51

Megvalósításokban sokkal gazdagabb volt az idei év, mint a tavalyi – mutatott rá a gyer­gyó­szentmiklósi Pro Terra Alapítvány vezetője, Szőcs Zsuzsánna. Minden tervet sikerült megvalósítaniuk: az évet a szokásos tehetséggondozó programjukkal indították, nyáron kézműves-táborokat tartottak, a csapatépítő programjuknak nagyobb sikere volt, mint az előző években, ugyanakkor a szervezet eszköztárát is sikerült bővíteni.

Utat engedni a kreativitásnak. Továbbra is ez a cél Fotó: Archív

Immár hét éve segíti a tehetséges gyermekek kibontakozását a Pro Terra Alapítvány – ahogy ők mondják, a kreativitás minden egyes formáját igyekeznek segíteni, ha az adott gyermek kiteljesedik benne.
Szőcs Zsuzsánna – vagy ahogy mindenki ismeri: Zsú – megjegyezte: a tehetséggondozó programot mindenképp fontosnak tartja kiemelni, mivel a tizenkét résztvevőből hat gyermek úgy határozott, hogy művészeti középiskolában kívánja folytatni tanulmányait.
Az immár hetedik éve zajló nyári kézműves-táborokból idén kettőt tartottak, a csapatépítő foglalkozásokat illetően pedig az számít fejlődésnek, hogy ki tudták terjeszteni Gyergyószéken kívülre. Az alapítvány vezetője azt mondta, örvendetes, hogy Borszékről, illetve a csíki falvakból is jelentkeztek ezekre a foglalkozásokra.
– Mindezek mellett, a pályázatoknak köszönhetően olyan eszközöket vásárolhattunk, amelyekkel hatékonyabban tudunk dolgozni, sőt magánszemélyektől is kaptunk például egy szövőállványt, illetve egy gravírozógépet – tette hozzá.
Ami 2019-et illeti, olyan tevékenységre nyújtottak be pályázatot, ami egy teljesen új irányvonalat ad az alapítványnak: egy illusztrációkat és verseket tartalmazó könyvet adnának ki, mondván, olyan sok a tehetséges gyermek, hogy ezt kézzel fogható formában is meg kellene őrizni. Emellett, természetesen a fentebb felsorolt foglalkozások mindegyikét folytatnák jövőre.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek