2021, január 26, kedd.
custom_html_banner1

Jövőre halasztanák az építkezést

Idén sem lesz építkezés a korábbi években elkezdett, de finanszírozás hiányában félbemaradt csíkmindszenti óvodánál és elemi iskolánál. A csíkszentléleki önkormányzat korábban 872 ezer lejt kapott az Országos Településfejlesztési Programból az épület befejezéséhez, ezt december 31-ig kellett volna felhasználja, a folyamat azonban már a közbeszerzési eljárás során elakadt.

Az óvoda alapjai. Kérdéses a folytatás Fotó: Balázs Árpád
Az óvoda alapjai. Kérdéses a folytatás Fotó: Balázs Árpád

Vállalkozó hiányában elmarad a csíkmindszenti óvoda és elemi iskola befejezése – tudtuk meg a csíkszentléleki önkormányzat polgármesterétől. Pál Péter szerint az augusztusban megtartott sikertelen licitet követően az önkormányzat arra kérte az építkezés tervezőjét, hogy módosítsa a beruházás dokumentációját, ez azonban a szeptemberben esedékes közbeszerzési eljárásig nem történt meg.
– Nem tartottuk meg az újabb licitet, hiszen nem tudtunk kedvezőbb feltételeket biztosítani a jelentkezőknek, helyette írásban kértük a minisztériumot, hogy az idénre előírt 872 ezer lej értékű támogatást ütemezze át a 2016-os évre – nyilatkozta lapunknak Pál Péter.
A polgármester lapunknak azt mondta, hogy mivel egy elkezdett épület befejezéséről van szó, minden esély megvan arra, hogy a minisztérium az Országos Településfejlesztési Program jövő évi költségvetéséből újból előirányozza az önkormányzatnak az idén fel nem használt támogatás összegét.
A Nagy István Általános Iskola igazgatója szerint a községben csak akkor indítanak napközis csoportot, ha az új épület elkészül. A tanintézmény jelenlegi két épületében erre nincs lehetőség, még akkor sem, ha több szülő jelezte szóban, hogy igényelné a gyermekek délutáni foglalkoztatását.
– Több pozitív hozadéka lenne az új épületnek, a napközis csoport elindítása mellett ide költöztetnénk az elemi osztályosokat és az óvodásokat, az üresen maradt régi épületben pedig egy nagyobb iskolai könyvtárat, informatikai termet, de még egy tornatermet is kialakítanánk – sorolta Kánya László iskolaigazgató.

Pál Bíborka

Előző cikkÚj modell
Következő cikkCsíkszeredában maradt a KEK

Kapcsolódó cikkek:

14,357RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb