Jövőben újra lehet körverseny

53

Az Ifjúsági és Sportminisztérium tervbe vette, hogy 2018-ban megszervezi a Románia Kerékpáros Körversenyét. Marius Dunca keddi bejelentése szerint szeptemberben tartanák a viadalt, amelynek tévéközvetítéséről már tárgyaltak az Eurosport képviselőivel. Az útvonalterv szerint öt szakasza lenne az 51. Románia Kerékpáros Körversenyének.

Négy év szünet után úgy tűnik, jövőben újra megtartják Románia Kerékpáros Körversenyét. Kedden Marius Dunca ifjúsági és sportminiszter bejelentette, az általa vezetett intézmény tervbe vette a 2018-as, 51. Románia Kerékpáros Körverseny megszervezését.
A miniszter konkrét tervekről is beszámolt és ismertette a 2018. szeptember 18–23. között sorra kerülő viadal útvonalát is. Eszerint Gyulafehérváron lesz a verseny rajtja, majd Balázsfalva érintésével éri el a mezőny az első szakasz befutóját, Nagyszebent. A második szakasz a Nagyszeben – Fogaras – Barcarozsnyó útvonalon zajlik majd, a harmadik versenynap a Brassó – Kézdivásárhely – Mărășești – Focșani útvonalon tekerne a mezőny. Az utolsóelőtti szakasz a Buzău – Ploieşti – Târgovişte útvonalon lenne, a záróetap pedig a Bukarest utcáin kialakított pályán zajlana. Dunca ugyanakkor bejelentette, már tárgyalt az Eurosport képviselőjével a verseny élő közvetítésével kapcsolatosan is.
– Mindig azt tartottam, hogy a bátorság, a kitartás, az ambíció és hinni az álmokban a siker legfontosabb kulcsa. Négy nehéz, harcos és türelmes év után, amely alatt szüntelenül hittem a terveimben, abban a gondolatban, hogy ha bízunk a jó dolgokban, azok mindig beteljesülnek. Most egy ilyen álom vált valóra – írta a közösségi oldalán Novák Károly Eduárd. A Román Kerékpáros Szövetség elnöke ugyanakkor köszönetet mondott Marius Duncának, aki gyakorlatilag felkarolta Novák ötletét a szervezéssel kapcsolatosan. A szakszövetség elnöke a tavaly azt nyilatkozta lapunknak, szeretné elérni, hogy egyszer az Eurosport a Román Kerékpáros Körversenyt is közvetítse élőben.
A román körversenyt 1934-ben rendezték meg először, 1936-ban a II. világháború miatt tíz év szünet következett a viadal történetében. 1946-ban újra volt körverseny, de ezt újabb négy év kihagyás követte, az 50-es években összesen nyolcszor tartották meg a viadalt. 1961 után újabb öt, ’69 után négy, 1974 után pedig újabb kilenc évet kellett várni a Román Kerékpáros Körversenyre, amely 1983-tól 2013-ig folyamatosan meg volt tartva. A verseny a 45. kiírásakor, 2008-ban került be először a nemzetközi szövetség versenynaptárába.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek