Jövőben szentelnék fel a kápolnát

90

Jövő évben, Szent Anna búcsúján szeretnék felszentelni a Madéfalván épülő Szent Anna-kápolnát. Az építkezéssel jól haladnak, már a kupola készül.

A kupola elhelyezése után a padlófűtés beszerelésével folytatják a munkát Fotó: Daczó Dénes
A kupola elhelyezése után a padlófűtés beszerelésével folytatják a munkát Fotó: Daczó Dénes

Javában zajlik az építkezés a madéfalvi Szent Anna-kápolnánál. Az egyházközség idén jelentős támogatásokat nyert el: 8 millió forintot az Emberi Erőforrások Minisztériumától, százezer lejt a megyei tanácstól, tájékoztatott Szentes Antal megyei tanácsos. Ezenkívül a Csompoly Közbirtokosság, Mátyás Gábor zeteváraljai plébános és a hívek is tetemes összegekkel járultak hozzá a kápolnaépítéshez.
– Jelenleg a fémszerkezetű üvegkupola készül – tudtuk meg Szentes Csaba madéfalvi polgármestertől. – A vasszerkezet már kész van, az alumínium és az üvegszerkezet hat héten belül kell elkészüljön Kolozsváron. A kupola elhelyezése után lehet majd többek között a padlófűtés beszerelésével folytatni a munkát.
Az elképzelések szerint a kápolnában zajló tevékenységeket ideiglenesen más helyszínre költöztetik, és a napokban nekilátnak az első rész elbontásának, átalakításának. Ezzel párhuzamosan a kápolna berendezésének tervezése is zajlik: az építtetők azt szeretnék, hogy jövő nyárra kulcsrakész legyen az épület: teljes berendezéssel, orgonával és minden szükséges eszközzel.
A SICULICIDIUM-emlék­mű közelében található Szent Anna-kápolna építése 2012-ben kezdődött. Az egyházközség 1991-ben vásárolt meg a vasútállomás környéki hívek kiszolgálására egy termelőszövetkezeti épületet, amelyet közmunkával kápolnává alakított át, és amikor az évekkel később felújításra szorult, úgy döntöttek, hogy kibővítik a közösségi házként is szolgáló ingatlant. Az épületegyüttest Macalik Arnold kolozsvári építész tervezte.

Daczó Katalin

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.