Jövőben is bizonyíthatnak

Jól vizsgáztak a csíki szervezők

664

Csütörtökön kezdődött és vasárnap este ért véget Csíkszeredában az úszók rövidpályás országos bajnoksága. A Csíki Csobbanóban tartott eseményen az ország ötvennégy klubjától mintegy háromszáz sportoló vett részt ifjúsági, kadét és felnőtt korosztályban. Nemcsak a szervezők, hanem a résztvevők is elégedettek voltak a bajnokság megrendezésével.

Balog Henrietta érte el a legjobb helyezést a csíkiak közül Fotó: Halmágyi Zsolt

Csütörtökön délelőtt kezdődött és vasárnap kora este ért véget Csíkszeredában az úszók rövidpályás országos bajnoksága. Az eseményt a hazai Úszó- és Öttusa Szövetség szervezte Csíkszereda Polgármesteri Hivatala és a VSK Csíkszereda együttműködésével. Az ötnapos versenyen ötvennégy klubtól mintegy háromszáz sportoló indult három kategóriában – felnőtt, ifjúsági és kadét –, összesen harminchat versenyszámban hirdettek bajnokokat a nőknél és a férfiaknál egyaránt.
A Csíki Csobbanó építése és átadása óta az elmúlt hét végi esemény volt a legrangosabb, amelynek a csíkszeredai uszoda adott otthont, de nem ez volt az utolsó hasonló viadal. Ugyanis az már biztossá vált, hogy a 2019-es rövidpályás úszóbajnokságnak is Csíkszereda lesz a házigazdája.
– Biztos, hogy jövőben is a Csíki Csobbanó lesz a felnőtt rövidpályás úszó országos bajnokság helyszíne, ám a szakszövetség jelezte, van érdeklődés és lehetőség is arra, hogy más versenyeket is Csíkszeredába hozzanak. Erről majd a következő időszakban folynak majd tárgyalások a szövetség és a VSK Csíkszereda, valamint az uszodát működtető cég között, de reméljük, a mostanihoz hasonló kaliberű versenyt tudunk majd tartani – nyilatkozta lapunknak Trandafir Norbert.
A VSK Csíkszereda úszó szak­osztályának vezetője ugyanakkor elmondta, nem volt olyan sportoló vagy klubvezető, aki ne elégedetten távozott volna Csíkszeredából a szervezést illetően. – A medence szokásos 28 Celsius-fokos vizét visszahűtöttük egy picit, hiszen versenykörülmények között 26,5–27 Celsius-fokosnak kell lennie. Ami viszont a legnagyobb meglepetést okozta a résztvevőknek, az a víz minősége. Nagyon költséges és nehéz egy medence vizének tisztán tartása, és annak ellenére, hogy ez lenne a normális állapot, sok helyen ez nem így van. A Csíki Csobbanóban pedig nagy hangsúlyt fektetünk a víz tisztaságára, amely valóban meglepetést váltott ki néhány élsportrolóban és klubvezetőben – mondta Trandafir Norbert.
A rengeteg délelőtti időfutam és a délutáni döntők pontos leszervezése óriási munkát igényelt, ennek ellenére az országos bajnokság házigazdái nem panaszkodtak. – A szövetség részéről is azt a visszajelzést kaptuk, hogy a vártnál jobban teljesítettünk. Nem voltak nagyobb bakik, a verseny és a futamok remek ütemben zajlottak annak ellenére, hogy voltak kisebb csúszások, de egy ekkora kaliberű eseménynél ez elfogadható – tette hozzá a VSK Csíkszereda úszó szakosztályának elnöke.
Ugyan nem született csíki érem az országos bajnokságon, ennek ellenére büszke tanítványára Trandafir Norbert. – Balog Henrietta a 200 méteres hátúszásban bejutott a döntőbe. A selejtezőket a negyedik helyen zárta korcsoportjában, ám a döntőt már összevont korosztályokban tartották, de így is elégedettek vagyunk a B döntős hetedik helyezéssel – mondta a VSK Csíkszereda szakosztályelnök-edzője.
A Csíkszeredai 4Seasons-től a 14 éves Ravasz Ágnes, a 14 éves Kajcsa Réka és a 15 éves Rákosi Seiwarth László indult Balla Szabolcs edző irányításával, közülük Kajcsa Réka 50 méteren pillangó- és gyorsúszásban, míg Rákosi Seiwarth László 50 méteren pillangó- és gyorsúszásban tudott szintet teljesíteni.
A csíkszeredai Swim to Per­fec­tion klubot a 15 éves Jánossy Krisztina képviselte Barabás Lóránt irányítása alatt, de neki nem sikerült a szintidőket teljesítenie.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek