Jövő héttől lehet iratkozni

38

Jövő héten hétfőtől lehet iratkozni a csíkszeredai Sapientia egyetem alapképzéseire, illetve a humán, mérnök és társadalomtudományi mesterszakokra. A gazdasági mesterszakra augusztus 22-től lehet beiratkozni. A csíkszeredai egyetem tizenöt szakon indít alapképzést a következő tanévtől.

A Sapientia egyetem várja újabb diákjait. Népszerű szakok Fotó: László Róbert
A Sapientia egyetem várja újabb diákjait. Népszerű szakok Fotó: László Róbert

Jövő héten hétfőtől július 27-ig lehet iratkozni a csíkszeredai Sapientia egyetem gazdasági, humán-, társadalomtudományok és mérnöki alapképzéseire, a felvételi időpontja július 28., eredményhirdetés 29-én, az iratkozási díj 50 lej.
A következő tanévre Agrár- és élelmiszeripari gazdaság, illetve Általános közgazdaság szakon 20 tandíjmentes és 10 tandíjas helyet hirdetett meg a felsőfokú tanintézmény, Könyvelés és gazdálkodási informatikán 25 tandíjmentes és ugyanennyi fizetéses helyet, Marketing szakon 15-15, a Gazdasági informatikán 18-12, a Román nyelv és irodalom – Angol nyelv és irodalom szakon pedig 17 tandíjmentes és 33 tandíjas helyet.
Világ- és összehasonlító irodalom – Angol nyelv és irodalom szakon ősztől 13 diák tanulhat tandíjmentesen, 17 pedig tandíj ellenében, Szociológián és Humánerőforrás szakon 10 tandíjmentes és 15 fizetéses hely van, Kommunikáció és PR osztályba 14–36, Élelmiszeripari mérnök illetve Turisztikai mérnök-menedzser szakon 10-10 tandíjmentes és tandíjas helyet hirdettek. Az Élelmiszeripari biotechnológiák szak a Génsebészettel együtt 20 tandíjmentes és 5 fizetéses hellyel indul.
Alapképzésben a következő iratok szükségesek a beiratkozáshoz: a beiratkozási űrlap (román és magyar nyelven), amely a beiratkozáskor az egyetemen igényelhető, az érettségi vagy azzal egyenértékű oklevél eredetije vagy hitelesített másolata, a háziorvos vagy iskolaorvos által kiállított igazolás, két 3 x 4-es fénykép, születési bizonyítvány hitelesített másolata, személyi igazolvány fénymásolata, irattartó. Azok a tanulók, akik a tantárgy vagy más elméleti versenyeken 1., 2. és 3. helyezést értek el, felvételi kedvezményben részesülnek.
– Tanintézményünkben továbbra is azok a szakok a népszerűek, amelyek a tanulóévek után biztosabb elhelyezkedési lehetőséget biztosítanak a fiataloknak. Az elmúlt időszakban töretlen a népszerűsége például a könyvelés és informatikai szakoknak. Gyorsan betelnek ugyanakkor a helyek a génsebészet osztályainkban – hangsúlyozza dr. Makó Zoltán dékán.
A Sapientia egyetem továbbra is a megyeközpontban élő fiatalok, illetve a Hargita megyeiek körében keresett, távolabbi megyékből kevesen érkeznek a felsőfokú tanintézménybe.

Pál Bíborka

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek