Jövő héten osztják a vetőmagokat

80

Házi rekordot döntött a Hargita megyei önkormányzat vidékfejlesztési egyesületének idei Kiskertész-programjára jelentkező diákok száma: az ötfajta zöldségből álló vetőmagcsomagot ez alkalommal 808 tanuló egyénileg kérte, 33 pedig osztályközösségként igényelt.

Kiskertész-tanulók. Több mint nyolcszáz diák igényelte idén a vetőmagcsomagokat

Összesítették az igényléseket és a jövő héten már ki is osztja az idei Kisker­tész-programra jelentkezett tanulók között a célra összeállított vetőmagcsomagokat Hargita Megye Tanácsának Vidékfejlesztési Egyesülete – mondta el tegnap lapunk érdeklődésére Márton István, az egyesület igazgatója.
A közhasznú társaság vezetője örömtelinek tartja, hogy a Kisker­tész-programhoz évről évre több tanuló csatlakozik, ami véleménye szerint a program kedvező médiafogadtatásának, a legügyesebb kiskertészek munkáját bemutató filmecskéknek, a legjobbaknak felajánlott díjaknak és jutalmaknak, illetve a szülői, pedagógusi jó példáknak is köszönhető.
Az öt különféle idényzöldséget – hónapos retek, fejes saláta, sárgarépa, cukkini és zöldborsó magot – tartalmazó vetőmagcsomagokat idén 808 elemi iskolás tanuló és 33 osztályközösség igényelte, ami tavalyhoz képest szintén jelentős bővülést takar. A Vidékfejlesztési Egyesület Kiskertész-programjába tavaly közel hétszáz Hargita megyei tanuló egyénileg, további 23 osztály pedig közösen megmunkált kiskertjével nevezett be.
A vetőmagcsomagok kiosztását az egyesület munkatársai a jövő hét folyamán udvarhelyszéki tanintézményekben kezdik, bízva abban, hogy Székelykeresztúr és Székelyudvarhely enyhébb klímájának köszönhetően a kiskertészek a megye más térségeiben élőkhöz képest hamarabb ültethetik el a kapott zöldségmagokat. A vetőmagcsomagokkal ezt követően a Csíkból, Gyergyóból, illetve a Maroshévíz környékéről jelentkezett iskolákat keresik fel.

Domján Levente

A cikk a Hargita Népe március 22-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek