Jövő héten indul a tanfolyam

527

Kedden indul a háromnapos felkészítő, így a be­töl­tetlenül maradt helyek­re legkésőbb hétfőig fogadja a gyógy­növénytermesztési, -feldolgozási és hasznosítási tudnivalók iránt érdeklődők jelentkezését a csíkszeredai Pro Agricultura Hargitae Universitas Alapítvány – tájékoztatta lapunkat dr. Máthé Emma, az alapítvány felnőttoktatási programokért felelős szakembere.

Az informális, azaz a részvételi elismervényen kívül hivatalosan elismert diplomát nem biztosító képzést elsősorban azok figyelmébe ajánlják, akik a környező hegyvidéki kaszálókról, legelőkről begyűjthető gyógyfüveket alaposabban szeretnék ismerni, vagy akár saját felhasználásra a konyhakertben termeszteni. A gyakorlatorientált tanfolyamon a termesztési és begyűjtési tudnivalók mellett a gyógynövények szárításáról, feldolgozásáról és helyes tárolásáról is szó lesz. A kedden induló tanfolyam első napján a résztvevők az alapítvány csibai tangazdaságában ismerhetik meg a gyógynövénytermesztés alapvető lépéseit, míg szerdán a feldolgozással, szárítással kapcsolatos fogásokat a neves felcsíki füvesembertől, Macalik Ernőtől sajátíthatják el. A képzés harmadik, csütörtöki zárónapján a hallgatók Csíkszereda határában, Szécsenyben szakemberek irányításával a spontán flórában fellelhető gyógynövények felismerését és azonosítását gyakorolhatják.
A gyógynövény-termesztési tanfolyamra jelentkezni, illetve bővebb felvilágosítást kérni dr. Máthé Emmától a 0745–327972-es telefonszámon vagy az alapítvány csíkszere­dai, Taploca út 20. szám alatti székhelyén lehet.

Domján Levente

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek