Jövő héten aláírják a kivitelezési szerződést

51

Végleges a bírósági döntés, a székelyudvarhelyi Multipland Rt. kezdheti el a Zsögödi Nagy Imre utca felújítását. Az építkezési céggel jövő héten köti meg a kivitelezési szerződést az önkormányzat – nyilatkozta lapunknak Szőke Domokos polgármesteri feladatkörökkel megbízott alpolgármester.

Zsögödi Nagy Imre utca. Építőkre várva Fotó: László Róbert
Zsögödi Nagy Imre utca. Építőkre várva Fotó: László Róbert

Korábban már írtunk arról, hogy a Zsögödi Nagy Imre utca felújítására kiírt közbeszerzési eljárás eredményét megfellebbezte a liciten második helyen végzett csíkszeredai cég, emiatt nem kezdődhetett el a városrész korszerűsítése. Szőke Domokos megbízott polgármester szerint a bíróság meghozta végleges döntését, és a munkálatok kivitelezését eredetileg megnyert székelyudvarhelyi Multipland Rt.-vel megkötheti a szerződést az önkormányzat.
– Jövő héten találkozunk a vállalkozóval, hogy aláírjuk a kivitelezési szerződést, ezt követően egyeztetünk a munkálatok ütemtervének módjáról. Elsőként meghallgatjuk az építkezési cég álláspontját, majd javaslatainkkal kiegészítjük azt, a célszerű az lenne, ha a csapadékelvezető hálózat és a közvilágítás korszerűsítésével kezdődhetne el a beruházás – mondta lapunknak Szőke Domokos.
A Zsögödi Nagy Imre utca felújítására 6 740 377 lej értékben köt szerződést a kivitelezővel Csíkszeredai Polgármesteri Hivatala.
A beruházás során 2041 méter útszakasz felújítását kell a kezdési parancstól számított nyolc hónapon belül biztosítsa a kivitelező, a városnak ezen a részén is új parkolókat létesítenek, illetve megújul a gyalogosok számára fenntartott járda is.
A kivitelezési terv szerint az utca bal oldalán körülbelül kétméteres szélességben kerékpárutat építenek.
– Miután sikerült a kivitelezővel megállapodást kötnünk az ütemterv menetéről, tájékoztatjuk az érintett lakosságot is arról, hiszen a munkálatok elkezdésével részleges forgalomkorlátozásra, illetve útlezárásra lehet számítani – tette hozzá Szőke.

Pál Bíborka

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.