2021, január 20, szerda.
custom_html_banner1

Jóváhagyták a hőenergetikai központ létrehozását

Jóváhagyta a gyergyó­szent­mik­lósi tanács a hőenergetikai központ létrehozását, amely a fűtésszolgáltatást lesz hivatott biztosítani, amennyiben a jelenlegi szolgáltató novembertől nem folytatja tevékenységét a városban. Az októberi soros ülésen több más téma is napirendre került.

Döntött a tanács, létrejön a hőenergetikai központ
Döntött a tanács, létrejön a hőenergetikai központ

Megszavazták a gyergyó­szentmiklósi tanácsosok tegnap azt a határozatot, amely a polgármesteri hivatal alegységeként működő, távhőszolgáltatást biztosító intézmény létrehozásáról szól. A gyer­gyószentmiklósi hőener­ge­tikai központra azért van szükség, mert az E-Star egyoldalú szerződésbontást jelentett be, és fenntartja azon álláspontját, hogy november hatodikától nem biztosítja a szolgáltatást. A testület elhatározta azt is, hogy a szolgáltató távozásával átveszi a rendszer működtetéséhez szükséges javakat és a hőenergetikai központ adminisztrálásába adja azt. A polgármesteri hivatal szerkezeti felépítésének módosítása is napirendre került, hiszen munkahelyeket szüntettek meg, hogy a fűtés működtetéséhez szükséges létszámot biztosítani tudják. Nagy István jegyző leszögezte, véleménye szerint a külön jogi személyiséggel bíró új intézmény alkalmazottai nem számítanak bele a polgármesteri hivatal számára megszabott személyzeti létszámba. Hozzátette, erre vonatkozóan egyértelmű választ még nem adott az illetékes szakhatóság, viszont ha szükségesnek látja, az elfogadott tanácshatározatot akár bíróságon is megtámadja. Megjegyezte azt is, ez a lépés a fűtésszolgáltatást nem fogja akadályozni.
A tanács elfogadta a város ez évi beruházási programjának módosítását, valamint a költségvetés kiigazítását. Mint elhangzott, pályázati lehetőségeket szeretne kihasználni a városháza, ehhez viszont több esetben korábban elkészült tervek felújítására van szükség, ezekre csoportosítottak át összegeket. Pályázni szeretnének például a Tarisznyás Márton Múzeum épületének felújítására, valamint a víz- és csatornahálózat bővítésére. Tömbház-rehabilitációra is szeretne pénzt nyerni a város, 14 tömbház szigetelésére kerülhetne így sor, melyek lakói az elmúlt időszakban társulásokba tömörültek.
A Városi Könyvtár, valamint a Figura Stúdió Színház vezetőinek menedzseri szerződése lejárt, Keresztes Csongort, illetve Czegő Csongort ideiglenesen kinevezték a két intézmény élére a versenyvizsga lebonyolításáig.
Az ülés végén a tanácstestület egyik határozatára vonatkozó Monturist Kft. által megfogalmazott panaszlevél ügye került szóba. Mint kiderült, a panasz szerint nem törvényesen nevezték ki a Monturist közgyűlésen részt vevő bizottságot. Nagy István jegyző azt mondta, a téma tárgytalan, ugyanis a prefektusi hivatal megtámadta és felfüggesztette a szóban forgó tanácshatározatot.

Lázár Hajnal

Kapcsolódó cikkek:

14,325RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb