Jótékonysági hangverseny

71

Jótékonysági hangversenyre várja a zenekedvelőket a Csíki Kamarazenekar és a sepsiszentgyörgyi Georgius Kamarazenekar, a repertoáron dél-ame­rikai zeneszerzők különleges hangulatú és ritmusú művei hallhatók. A hangversenyen összegyűlt pénzösszeget a csíkszeredai Szent Ágoston gyógypedagógiai és mozgásfejlesztő központ javára ajánlják fel a szervezők.

Csíkszeredában minden évben legalább három alkalommal ad hangversenyt a Csíki Kamarazenekar és a sepsiszentgyörgyi Georgius Kamarazenekar tagjaiból alakult csapat, repertoárjuk összeállításában pedig nemcsak a klasszikus zene kedvelőinek, hanem a kortárs, illetve modern zenei művek iránt érdeklődők elvárásai kielégítésének is teret engednek a zenészek.
– Nagyon szerencsések vagyunk, mindkét zenekarban kiváló zenészek vannak, az évek alatt erős barátságok kötődtek és nyoma sincs a csapatban a széthúzásnak. Részben ennek köszönhető, hogy idén ünnepelhetjük a Csíki Kamarazenekar fennállásának 15. évfordulóját, ebből az utolsó tíz évben folyamatosan együtt dolgoztunk és közös fellépéseket szerveztünk a sepsiszentgyörgyiekkel – mondta lapunknak Kovács László.
A Csíki Kamarazenekar vezetője szerint a pénteki koncert karmesterével, az Egyesült Államokban élő Ovidiu Marinescuval, Lázár Zsombor zenészkollégájuk révén vette fel a kapcsolatot a zenekar, ugyanis Lázár Zsombor a tengerentúlon végezte mesteri tanulmányait.
– Nagyon jó kapcsolat alakult ki a zenekarok és a karmester között, olyannyira, hogy már a következő nyári programban gondolkodunk Marinescuval, aki egy karmesteri mesterkurzust szeretne létrehozni a térségben – tudtuk meg Kovács Lászlótól.
A mai jótékonysági hangversenyen a Szent Ágoston gyógypedagógiai és mozgásfejlesztő központ javára gyűjtenek a zenészek, a Gyulafehérvári Caritas keretében működő intézmény idén elvesztette az állami támogatást, jelenleg a Szent Ágoston-templom alagsorában működik a fogyatékkal élők nappali foglalkoztatója, hamarosan azonban költözés előtt állnak, ebben szeretnének segítséget nyújtani az intézménynek a csíkszeredai és sepsiszentgyörgyi zenekarok.
– A jótékonysági hangverseny jó lehetőség arra, hogy az emberek úgy ajánlják fel a lehetőségükhöz mért pénzösszeget, hogy közben rendkívüli zenei élményben részesülnek – hangsúlyozzák a szervezők.

Pál Bíborka

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek