Jótékonysági fesztivál Csíkszeredában

Rock and rollal a tehetséges gyerekekért

112

Jótékonysági pop-rock-dzsessz fesztivállal segítik elő a Hargita megyei árvák tehetséggondozását a megye hivatásos könnyűzenészei – jelentették be hétvégi sajtótájékoztatójukon az eseményt szervező For Fun Egyesület és a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság képviselői. A kétnapos rendezvénysorozatot Csíkszeredában, a Mikó-várban tartják május 25-én és 26-án. Fellép a Tünderground, a Robin and the Backstabbers, a Role és a Bagossy Brothers Company.

A fesztivál hivatalos megnevezése Hargita megyei zenészek Hargita megyei gyermekekért, derült ki a megyeházán megtartott sajtóeseményen. Bodó István, a For Fun Egyesület elnöke elmondta: a jótékonysági rendezvény ötlete egy évvel ezelőtt merült fel, amikor részint olvasta a sajtóban, hogy milyen gondokkal küzd a megyei gyermekvédelmi igazgatóság, illetve Elekes Zoltán, az igazgatóság vezetője elmesélte neki, hogy valójában mekkora a mintegy 900 főt foglalkoztató szociális intézmény.

Hasznos tudnivalók
Hozzáfűzte: az ötletet a Hargita megyei zenekarok kivétel nélkül támogatták, többen a programjukat is átszervezték, csak azért, hogy felléphessenek a jótékonysági fesztiválon. A rendezvénysorozat időpontja egyébként azért is éppen május második fele, mert utána a zenekaroknak kezdődik a fesztiválidény, ezekből az élő fellépésekből élnek és nem akarták őket ebben akadályozni. A fesztivál célja, hogy segítse a gyermekvédelmi igazgatóság gondozásában felnövő gyermekek, fiatalok tehetséggondozását. Hangsúlyozta: politikamentes civil kezdeményezésről van szó, kizárólag önkéntesek dolgoznak majd a fesztiválon. A jegyeket április 19-én kezdik értékesíteni online, a bilete.ro oldalon. A napijegy 30, a kétnapos fesztiválbérlet 50 lejbe kerül. A fesztivál mindkét napján 11 órától gyermekfoglalkozásokat tartanak a Vár téren. De csak szép idő esetén, ha az időjárás kedvezőtlen lesz, és mégis elmaradnak a gyermekfoglalkozások, akkor arról időben szólnak a szervezők.
Sípos Tünde programfelelős elmondta: a csíkszeredai Vámszer Géza Művészeti Népiskola vállalta a gyermekeknek szánt foglalkozások megszervezését. Az oktatási intézmény szakirányának megfelelően kézműves- és zenei foglalkozásokkal várják elsősorban a legifjabb nemzedéket, de lesznek mesefoglalkozások is.

Tehetséggondozásra megy a pénz
Elekes Zoltán kifejtette: az elmúlt két év anyagi nehézségei arra jók voltak, hogy nagyon sokan keresték meg őket, miben segíthetnének, s ez némileg kárpótolta a megpróbáltatásokért. Hangsúlyozta: noha természetesen értékelte a zenészek segítő szándékát, hogy az intézményen segítsenek, ragaszkodott hozzá, hogy olyan feladatok ellátására költsék a jótékonysági koncertek bevételeit, amelyeket az állam amúgy nem finanszírozna, így nem szerepelhet az igazgatóság költségvetésében. Hozzáfűzte: a bevételt két olyan egyesület fogja kezelni, amely már bizonyította, hogy érdemben foglalkozik az igazgatóság gondozásában élő gyermekekkel. A pénzt eszközvásárlásra, tandíjra vagy nyári táborok szervezésére fogják fordítani. Például, ha egy gyermek tehetséges zenész, akkor kaphat egy új gitárt. Ehhez elég lesz a nevelője segítségével egy motivációs levelet írnia.

A fesztivál programja

Május 25-én és 26-án délelőtt 11 órától gyermekfoglalkozásokat tartanak a Vámszer Géza Művészeti Népiskola oktatói a Mikó-vár előtt téren. Május 25-én, szombaton 15 órakor nyitják meg a vár kapuit, majd 17 órától fellép az Ineffable, 19 órától a Tündérground és 21 órától a Robbin and the Backstabbers. Vasárnap, 26-án szintén 15 órakor nyitják ki a várkaput, 17 órától a One More Minute zenekar lép fel, 19 órakor következik a Role együttes, a jótékonysági fesztivált a Bagossy Brothers Company koncertje zárja 21 órás kezdéssel.

Kiss Előd-Gergely

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek