szombat, november 28, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Joshua Shalla lett a hét játékosa

Nem nagy meglepetésre a Csíkszeredai Sportklub kanadai jégkorongozóját, Joshua Shallát választották a jégkorong Erste Liga elmúlt hete játékosának. A Sportklub játékosa három meccsen négy gólt és három gólpasszt jegyzett.

Sokat tett Shalla a csíki sikerekért Fotó: Pál Zoltán

Három hétvégi, magyarországi mérkőzésén a lehetséges kilenc pontból nyolcat megszerzett a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata az Erste Ligában, többek között a címvédő Ferencvárost, a Hokiklub Budapestet és a Debreceni DEAC-ot legyőzve.
A sikerekből oroszlánrészt vállalt Joshua Shalla, aki négy gólt és három gólpasszt jegyzett. Az Erste Ligát szervező Magyar Jégkorong Szövetség pedig őt választotta a hét játékosának. A csíki csapatból egy nappal korábban Rokaly Szilárdot „pécézték” ki, aki a Debrecen ellen szerzett harmadik góllal kiérdemelte a hét gólja címet, amely már járt Székelyföldön, hiszen korábban ezt a Gyergyói HK-ban játszó Zagidulin is megkapta a lacrosse-góljával.
Ez alkalomból interjú is készült Shallával, a Sportklub kanadai játékosával, aki eddigi pályafutása során megfordult az ECHL-ben, vagy épp az AHL-ben, de az NHL kapuján már nem tudott belépni, hiába volt draftolva oda.
– Mindenki belead mindent. Keményen dolgozunk, és gyorsan sikerült összehangolódni a jégen, egymásért játszunk és küzdünk. Az, hogy több meccsen is sikerült hátrányból fordítanunk, csak még jobban összekovácsolt minket. Nagyszerű játékosok mindannyian, szerencsések vagyok, hogy velük játszhatok. Taratuhinnal és Titivel (Becze Tihamér) jól összepasszolunk, megvan a kémia. Mac (Kurtis McLean) és Broph (Evan Brophey) NHL-ben is szerepelt, okos játékosok, nekem csak a megfelelő helyen kell lennem a megfelelő időben” – fogalmazta meg a csapat eddigi sikerességének titkát a 28 esztendős kanadai.
Az Erste Liga kanadai táblázatán a második helyen álló sportoló kitért arra is, hogy miként éli meg a lelátóról érkező biztatást, az Erste Liga színvonalát, azt sem rejtette véka alá, hogy miért nem sikerült belépnie az NHL-be.
– Sok a szurkoló a meccseken, akik végig drukkolnak, ez pedig nagy energiát ad nekünk. Az ilyen meccsekre igazán felpörög az ember. A játékstílust illetően itt kicsit több idő van a koronggal bánni. Kevesebb az ütközés, így talán egy másodperccel több áll a játék rendelkezésére. Néhány pálya viszont kisebb, így nincs meg ez a pluszidő. Saját magamat pedig gólszerzőként jellemezném, akinek technikája és ereje is van. Nem osztok ki sok ütést, de a méreteimet kihasználom akár a sarokban, hogy megvédjem a korongot. És hogy miért nem jött össze az NHL? Ez jó kérdés. Nem az erőfeszítés hiánya, inkább talán a megfelelő lehetőség miatt alakult így. Így is elég szerencsés vagyok, hogy profi játékos lettem, ebből élhetek. Menő, amikor elhangzik a neved a drafton, de aztán nem mindenkinek jön össze” – fogalmazott Shalla.
Zárásként kifejtette, hogy a csapat célja: „Győzni mindenhol, ahol lehetséges: az Erste Ligában, a román bajnokságban és a kupában is. Az a dolgunk, hogy mindent megtegyünk azért, ami ezek eléréséhez kell.”

Darvas Attila

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb