Joshua Shalla a legjobb csatár

Jordon Cooke és Góga Attila lemaradt

42

A Csíkszeredai Sportklubtól Joshua Shalla mint a legjobb csatár, míg a Gyergyói HK-tól Góga Attila – legjobb hátvéd –, illetve Jordon Cooke – legjobb kapus – volt nevezve a jégkorong Erste Liga legjobbjai között. Hármuk közül Shalla lett a győztes.

Shalla, a Sportklub játékosa nyerte el az Erste Liga legjobb csatára címet                            Fotó: ersteiga.hu

Szűk körben, a járványügyi szabályok betartása mellett átadták a jégkorong Erste Liga 2019–2020-as szezonjának egyéni díjait. A posztonkénti elismerések a liga vezetőedzőinek szavazata alapján dőltek el.
A legjobb kapus, az előző idényhez hasonlóan, Hetényi Zoltán lett. A DEAC játékosa az alapszakaszban 93,3 százalékkal védett, a középszakaszban 93,16 volt a mutatója, majd a negyeddöntőben még javult, és 95 százalékos hatékonysággal teljesített a Csíkszereda ellen. Hetényi többek között a Gyergyói HK kapusát, Jordon Cooke-ot is megelőzte.
A legjobb hátvéd díját az FTC-Telekommal bajnok Jere Pulli kapta. A finn bekknek ez volt az első idénye a ligában. Hatékony védőmunkája mellett az alapszakaszt 9+16-tal zárta, majd a középszakaszban három-három gólt és asszisztot jegyzett. A Titánok elleni negyeddöntőben még hat ponttal segítette az együttest. A legjobb hátvédek között is volt egy gyergyói sportoló, a csapatkapitány Góga Attila személyében, de ő is lecsúszott az elsőségről.
A csatárok között a szintén megosztott aranyérmes Csíkszeredai Sportklub kanadai játékosa, Joshua Shalla diadalmaskodott. A 28 éves csatár az alapszakasz assziszt- és pontlistáját az első helyen zárta: 34 meccsem 28+39 volt a mérlege. A középszakaszban sérüléssel küzdött, egy meccsen szerepelt, de a negyeddöntőben már volt gólja és gólpassza is, majd a Gyergyó elleni elődöntő két meccsen két góllal és három assziszttal a Sportklub legeredményesebbje volt.
– Hálás vagyok ezért a díjért, de elismerés illeti a csapattársaimat is, remek játékosok mellett játszhattam. Büszke vagyok arra, hogy vezettem a pontlistát a ligában. A szezon jól sikerült nekem és a csapatnak is, biztos vagyok abban, ha nem tör ki a járvány, megnyerjük a bajnokságot. A leállás óta itthon vagyok Kanadában, több időt töltök a szeretteimmel, de az edzés sem marad el: az otthoni gyakorlatok mellett golffal és biciklizéssel is készülök a következő szezonra – értékelt Shalla a szövetség honlapjának.
Az Erste Liga főszponzora, az Erste Bank a korábbi évekhez hasonlóan, ezúttal is különdíjakkal jutalmazta az idény kiemelkedő játékosait. Három Higgy Magadban elismerést adtak át, ezekre az Erste Liga csapatai jelöltek, a győztesről az Erste Bank vezetői döntöttek. A díjjal 500 ezer forintos jutalom is jár. Az elismeréseket Szabados Richárd, az Erste Bank vállalati üzletágának vezetője, az Erste Liga alelnöke adta át.
Az év felfedezettjének járó Mr. Rising Star díjat Szűcs István, a Hokiklub Budapest csatára kapta. Az év legsportszerűbb játékosa a Mr. Fair Play díjat kapta a Higgy Magadban elismerések közül. A választás Léránt Renére, a DEAC hátvédéjére esett. A Mr. Spirit díja annak a játékosnak jár, aki példamutató magatartásával, hozzáállásával, munkavégzésével emelkedik ki társai közül. Ezt az elismerést Azari Zsolt, a Dunaújvárosi Acélbikák csapatkapitánya vehette át.

HN-összeállítás

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.