Jönnek a családi sportnapok

635

Ezúttal is nagy érdeklődésre, sok résztvevőre számítanak a gyer­gyószentmiklósi családi sport­napok alkalmával, amelyet már hetedik alkalommal szerveznek meg. A június 2–10. közötti rendezvény részleteiről a szervező Gyer­gyószentmiklósi Művelődési Központ (GYMK) igazgatója, Fó­rika Sebestyén számolt be. Sport­ágakkal való ismerkedés, mozgás és jó hangulat – ezúttal is ezt ígéri a rendezvény.

Családokat is megmozgatja a kerékpározás. Közös mozgás, közös élmény Fotó: Kolozsi B. Gábor

Szabadidős programdömping várható Gyergyó­szent­miklóson, hisz rögtön a gyermeknapi rendezvényt követően, június 2-án, szombaton kezdődnek a VII. Családi sportnapok, ahol már nemcsak a kicsik, hanem minden korosztály kikapcsolódhat.
A nyílt erdélyi íjászversenyt eddig a decemberi városnapok programjában találhattuk, szombaton viszont ezzel indít a rendezvény, aminek oka főként a kellemesebb időjárás.
Vasárnap lezárják az autósforgalom előtt a város főterét, ugyanis az önkormányzat szervezésében második alkalommal tartják meg a Miénk itt a tér elnevezésű programot. Fórika Sebestyén rámutatott, a kezdeményezés alapja itt is a sportolás, ezért úgy gondolták, hogy mindenképp érdemes bevenni a sportnapok programkínálatába.
Június 4-én, hétfőn 18 órától lesz lehetőség a 4-8 fős csapatok regisztrációjára, akik majd a különböző sportágakban, egymással versengve gyűjthetnek pontokat a programokon. A művelődési ház parkolójába várják a jelentkezőket, és szintén 18 órától tartják a már megszokott tömeges kerékpáros felvonulást.
Kedden tenisz, kosárlabda és karate szerepel a programban, másnap a sportiskola tornatermében talajtornaelemekkel ismerkedhetnek az érdeklődők, este fél 7-től pedig újra a művelődési ház parkolója lesz a helyszín, ahol floorballozhatnak a résztvevők.
Június 7-én, csütörtök délután újdonsággal, az aikidóval lehet ismerkedni, amivel kapcsolatban a GYMK igazgatója kifejtette: nagyon sok küzdősport él a városban, ezekből ismerhetnek meg egy újabbat az érdeklődők. Pénteken – szintén újdonságként – az ügyességi tornán lehet bizonyítani, de ökölvívás, aerobikmaraton és utcai hoki is várja a sportkedvelőket.
Június 10-én, szombaton egész nap a Csiky-kertben tartják a programokat: családi tájékozódási versenyt szerveznek, gyermekeknek kalandparkot állítanak, illetve az íjazást és lándzsázást is ki lehet próbálni.
– Sokan vannak, akik ilyenkor kijönnek, de nem vesznek részt a versenyeken, őket majd különböző szabadidős játékokkal igyekszünk mozgásra bírni – tette hozzá Fórika.
A rendezvény utolsó napján, június 11-én, vasárnap 9 órától a Súgó-barlanghoz szerveznek túrát, majd 10 órakor indul a már szintén hagyományos Cross Kápolna elnevezésű terepfutóverseny, amelynek célállomása a Szent Anna-kápolna.
A rendezvény részletes programkínálatáról, illetve az időpontokról és a helyszínekről a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ Facebook-oldalán olvashatnak.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.