2021, január 22, péntek.
custom_html_banner1

Jónak lenni idén is jó

A székelyudvarhelyi Balázs Ferenc Vegyes Kar idén 6. alkalommal szervez jótékonysági akciót. Ezúttal a szokásos jótékonysági tombola és gálaest helyett online térbe helyezték az adománygyűjtést, a felajánlott alkotásokra pedig licitálni lehet. Az összegyűlt adományokból a betegek, rászorulók és árvák ünnepét szépítenék meg.

A kórus hat évvel ezelőtt csatlakozott a magyar közmédia által elindított Jónak lenni jó széles körű összefogáshoz, amelyben a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat javára gyűjtöttek adományokat. Akkor fogalmazódott meg bennük a gondolat, hogy Székelyudvarhelyen is megszervezik a gyűjtést – tudtuk meg Bíró Edithtől, a Balázs Ferenc Vegyes Kar elnökétől. Akkor tombolák árusításába kezdtek, majd egy gálaest keretében sorsolták ki a felajánlott műtárgyakat, amelyen az ünnepi hangulatot kórusok fellépésével, gyerekek szavalataival, előadásával tették még ünnepibbé. Az elmúlt hat évben nagy volt az érdeklődés a jótékonysági akció iránt, mindig telt ház előtt zajlott a tombolázás, ám a vírushelyzet miatt idén a hagyományos formában nem tudták megrendezni az akciót. 

Tombola helyett árverés

A gyűjtésről azonban nem akartak lemondani, ezért a virtuális térbe helyezte át a kórus az adománygyűjtést. Idén a jótékonysági tombola helyett licitálni lehet a felajánlott alkotásokra. Ezúttal is, akárcsak a korábbi években, a Székelyudvarhelyen élő alkotók festményeket, könyveket és különböző kézműves tárgyakat ajánlottak fel. Bíró Edith elmondta, idén már nem is kellett kérje a felajánlásokat, hanem a művészek keresték meg őt és ajánlották fel alkotásaikat a jótékonysági akcióra. Eddig 11 alkotóművész ajánlott fel műveiből, de naponta bővül a felajánlók és a licitálásra kerülő alkotások köre is. 

Töretlen adakozókedv

Mindezek mellett egy helyi vállalkozó 6500 lejes felajánlást is tett, amelyből 13 gyermeket támogathatnak fejenként 500-500 lejjel. Vannak köztük mozgássérültek, halmozottan fogyatékosak, illetve árvák is. A felajánlott összeget még a héten eljuttatják a kiválasztottakhoz – tette hozzá a kórus vezetője. Az akció bevételéből is gyerekeket támogatnak majd, akárcsak az elmúlt évek során. Az első évben egy halmozottan sérült gyereknek vásároltak eszközt, egy állítógépet, majd célirányosan, olyan árván maradt gyerekek támogatására fordították a jótékonysági tombola bevételét, akik közúti baleset, illetve szülői felelőtlenség következtében magukra maradtak és nagyszüleik gondozásába kerültek. 

– Lényeg, hogy a támogatás jó helyre kerüljön – fogalmazott a kórus elnöke. A licitálás már elkezdődött és december 23-ig tart. Tavaly a jótékonysági tombolából több mint nyolcezer lejt sikerült összegyűjtenie a kórusnak és támogatni a rászorulókat. Bíró Edith hozzátette, reméli, idén is hasonló nagyságrendű felajánlással tudnak majd hozzájárulni egy-egy gyermek karácsonyának szebbé tételéhez, hiszen jónak lenni jó! A licitálással, illetve a felajánlásokkal kapcsolatos bővebb információkat a 0744–135083-as telefonszámon kaphatnak az érdeklődők.  

Kapcsolódó cikkek:

14,341RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb