Jön a székely rangadó

Fontos pontokért harcolnak

44

A román teremlabdarúgó-bajnokság odavágóinak utolsó fordulóját rendezik a napokban, többek közt székely rangadóval. Csíkszeredában ugyanis a hatodik helyezett Imperial Wet az ötödik helyen álló FK Székelyudvarhelyt fogadja. Mindkét csapatnak kellenek a pontok, ezért is jó meccs van kinézőben.

Második éve, amióta a Csíkszeredai Imperial Wet feljutott az első osztályba, rendeznek székelyföldi és egyben megyei rangadót a román teremlabdarúgó-bajnokságban. És az idén is elértünk ehhez a ponthoz, hiszen az alapszakasz odavágóinak utolsó fordulójában a csíki csapat hétfőn este 19 órától saját közönsége előtt fogadja az FK Székelyudvarhelyt.
Parázs csata lesz, és nemcsak azért lesz szomszéd várak csatája, mert mindössze 50 kilométer választja el egymástól a két várost, hanem azért is, mert a bajnoki tabellán egymást követi a két gárda. Az ötödik helyen 14 egységgel áll az FK Székelyudvarhely, míg a hatodikon 13 ponttal a Csíkszeredai Imperial Wet. Hogy ki hányadik a tabellán, annak lényegében az alapszakasz végével lesz jelentősége, hiszen majd a felsőházban ez szerint osztják a bónuszpontokat. Ezért is lesz most igazán kőkemény a találkozó.
No meg azért is, mert mindkét csapat jó formát mondhat magáénak. Az FK a nagyágyúk ellen két vereséget könyvelhetett el – kikaptak Dévától idegenben és otthon Temesvártól –, míg a Galaccal és a Călărași-sal hazai környezetben nagyon nagy csatában ikszre mentettek.
A csíki csapatnak idegenben döcög a szekér, legalábbis a bajnokság nagyjaival. Szoros meccseken ugyan, de Galacon, Călărași-on és Déván is vereséget szenvedtek, míg csupán a Temesvárt sikerült megfogni az utolsó másodpercekben. Ezúttal viszont hazai pályán kell rangadót játszani, ahol a hazai közönség a nehéz pillanatokban át tudja lendíteni a csapatot a holtponton.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek