Jól viselik a kezeléseket

Tavaly decemberben olvashattak lapunkban a gyergyó­szent­miklósi családapa, Madaras Zoltán és a gyergyóditrói kislány, Márton Szidónia-Barbara esetéről, akiknél leukémiát állapítottak meg az orvosok. Mindketten komoly kezeléseken vannak túl, és jól viselik ezeket.

Megfázásos tünetekkel kezdődött a gyer­gyó­szent­mik­lósi két­gyer­me­kes családapa, Madaras Zoltán be­tegsége. Számtalan vizsgálatot elvégeztek az orvosok, a férfi állapota azonban fokozatosan romlott, az akut leukémia diagnó­zi­sát pedig egy marosvásárhelyi csont­velővizsgálat következtében állapították meg. Zoltán felesége, Madaras Katalin lapunknak elmondta, férje azóta két kemoterápián és egy szemműtéten is túlvan, jelenleg pedig otthon, családja körében tartózkodik. Madaras Katalin megjegyezte, nagyon sokan igyekeztek segíteni, ezért pedig rendkívül hálásak. A 33 éves családapa levélben mondott köszönetet: „Hálát adok az elmúlt évért, / Hálás vagyok minden percért, / Hálát adok minden jóért, / Hálát adok minden szóért. / Erőm néha nem engedte, / De most erőt gyűjtöttem, / Hogy hálásan megköszönjem / Mindazt, amit értem tettek. / Köszönök minden jót, minden szót, / Imát és anyagi dolgot, / Amit értem tettek, / Hogy a gyógyulás útjára lépjek.”
A kilencéves gyergyóditrói kislány, Márton Szidónia-Barbara is jól van, édesanyja elmondása szerint az állapota engedte, hogy minden kezelést megkaphasson, aminek nagyon örülnek. Barbinál júliusban vették észre, hogy egy csomó keletkezett a kislány nyakán, amely időközben begyulladt, meg kellett operálni, a leukémia tényét pedig ebben az esetben is egy marosvásárhelyi vizsgálat mutatta ki. Barbi édesanyja, Márton Rozália kifejtette, kislánya jobban viseli a jelenlegi kezelést, mint az elsőt, mondván, a kezdeti időszak nagyon nehéz volt: egy-egy gyógyszer mellékhatása következtében a fejét és a végtagjait is fájtatta a kislány, ebben az időszakban pedig a haja is hullani kezdett. A rengeteg segítségért támogatásért is háláját fejezte ki az édesanya. Segíteni továbbra is lehet, a felajánlott anyagi hozzájárulás Rozália bankszámlájára juttatható el a RO50OTPV 260000430990RO01-es számlaszámra.

Kertész László