Jól szerepeltek a zónadöntőn

Két Hargita megyei csapat továbbjutott

48

Április utolsó napjaiban tartották Brassóban az ifjúsági V. lány országos kézilabda-bajnokság zónadöntőjét, amelyen Hargita megyét három csapat képviselte. Az ISK Székelyudvarhely és Zetelaka csapata továbbjutott, a VSK Csíkszereda a két csapat mögött az ötödik helyen zárt.

Brassó adott otthont az elmúlt hétvégén az ifjúsági V. (2007–2008-ban született) lány országos kézilabda-bajnokság zónadöntőjének, amelyen Hargita megyét három – ISK Székelyudvarhely, Zetelaka és a VSK Csíkszereda – képviselte. A tizennégy részt vevő csapatot a szervezők két négyes, valamint két hármas csoportba sorolták, ahonnan az első helyezett jutott be a legjobb négy közé, ami automatikusan az országos elődöntőbe kerülést jelentette.
A zetelaki csapat, valamint a székelyudvarhelyiek egyaránt könnyedén nyerték a csoportjukat, előbbiek a Vidombáki Sporting, valamint a Marosvásárhelyi Pegasus gárdáját múlták felül, míg az ISK a Szovátai Medve-tó, a Brassói Corona II., valamint a Sepsiszentgyörgyi ISK II. csapatát fektette két vállra. A VSK Csíkszereda is jól kezdte a tornát, magabiztos játékkal verte előbb a Brassói Golden Kids-et, majd a Sepsiszentgyörgyi ISK I.-et, majd jó kezdést követően maradt alul a tornán toronymagasan diadalmaskodó Brassói Corona I-gyel szemben. A helyosztókat követően a Gagyi Erika által irányított zetelakiak a harmadik, a Sándor Alíz által felkészített székelyudvarhelyiek a negyedik, míg a VSK az ötödik helyen végzett. A tornát a Brassói Corona I. nyerte, megelőzve az ugyancsak brassói Transilvaniát.
Léstyán István, a VSK edzője a torna után azt mondta, egy jó színvonalú, küzdelmes két napot tudnak maguk mögött, ahol ezúttal a torna lebonyolítási rendszere és a szerencse sem kedvezett a csapatnak, ugyanis ha bármelyik másik csoportba kerültek volna, akkor valószínűleg könnyedén lett volna meg a továbbjutás. Ennek ellenére nincs okuk szégyenkezni, a lányok mindent megtettek, és négy meccsből hármat magabiztos be is húztak.
Összességében mindhárom megyei csapat jól szerepelt, mindegyik a rangsor első felében foglalt helyet. Az országos elődöntő helyszíne, valamint időpontja még nem ismert, de mind a zetelakiak, mind pedig a székelyudvarhelyiek készülhetnek a megmérettetésre. A tavaly ugyanebben a korcsoportban a VSK Csíkszeredának sikerült egészen az országos döntőig menetelni, idén a zetelakiakon, valamint a székelyudvarhelyieken a sor.
A hét végén Csíkszereda ad otthont az ifjúsági IV. (2005–2006-ban született) korosztály zónadöntőjének, amelyen szintén tizennégy csapat vesz részt. A mérkőzéseket a József Attila Általános Iskola Tudor negyedi tornatermében, valamint a Márton Áron Főgimnázium mögötti Kós Károly utcai tornateremben játsszák. A csoportmérkőzésekre szombaton 10 és 19 óra között kerül sor, a helyosztókat vasárnap 9 órai kezdettel rendezik. A VSK Csíkszereda csoportmérkőzéseinek a József Attila Általános Iskola tornaterme ad otthont, míg a székelyudvarhelyiek és a zetelakiak a Kós Károly utcai teremben fognak farkasszemet nézni az ellenfelekkel.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek