Jól szerepeltek a csíkiak

Címvédés a Kovászna Téli Ralin

77

Noha az elmúlt hét végi olvadás miatt szakaszt is kellett törölni, jól sikerült a Kovászna Téli Rali. A viadal eredetileg a hazai versenynaptárban is szerepelt idénynyitó futamként, ám ezt később a hazai szakszövetség megváltoztatta, ennek ellenére a nagyszámú magyar kontingens mellett több hazai pilóta is rajthoz állt a viadalon. Két csíki páros is elindult a versenyen.

Összetettben a középmezőnyben zárt a Csató Roland és Csikós Sándor kettős

Tizenkettedik alkalommal tartották meg a Kovászna Téli Ralit, amely évek óta a Román Autósport szövetség égisze alatt zajlik, ám idén sem lett része a hazai pontvadászatnak. A sepsiszentgyörgyi Auto Crono SK ugyan szerette volna a hazai versenynaptárba illeszteni a ralit, mi több, ez december elején még biztosnak tűnt, ám az év végén a hazai szakszövetség úgy döntött, idén sem lesz szezonnyitó a Kovászna Téli Rali. Ez a tény nem gátolta a szervezőket abban, hogy idén is, akárcsak az elmúlt tizenegy kiírást remek körülmények között tartsák meg. És idén is – akárcsak az elmúlt években – nagy számú magyar pilóta vett részt a viadalon a hazai versenyzők mellett, sőt bolgárok is ellátogattak Kovásznára.
Az előzetes nevezési listán ötvenhat páros szerepelt, de csak ötvenkét versenyző állt rajthoz, a viadalon indult két csíkszeredai páros is. Akárcsak az elmúlt években, idén is a magyarországiak szolgáltatták a nézők számára a látványosságot, és több kategóriában is elvitték az elsőséget.
Összetettben Kovács Antalnak sikerült a címvédés, a második helyen Lencse Zoltán zárt, míg a harmadik helyet Szabó Gergő szerezte meg. A legjobb romániai páros a negyedik Dan Gârtofan lett. A nyílt versenyben a 21. helyen zárt a Csató Roland és Csikós Sándor alkotta csíki páros, a Suzuki Ignis Sporttal induló kettősnek a Kovászna Téli Rali volt a második versenye. A Szabó Botond és Fülöp Szilárd alkotta csíkszeredai páros a 32. lett, ám fontos tudni, hogy a Seat Ibizával versenyző pilótának a hétvégi volt az első ralija.

Kategóriájában második lett a Szabó–Fülöp csíki páros Fotók: Gál Ferenc

A pontszerzők
Összetett: 1. Kovács Antal, 2. Lencse Zoltán (mindketten Ford Fiesta R5), 3. Szabó Gergő (Mitsubishi Lancer Evo 9), 4. Gârtofan Dan, 5. Aur Constantin (mindketten Skoda Fabia R5), 6. Gârtofan Andrei (Subaru N14 STI), 7. Badiu Raul (Renault Clio R3T), 8. Maior Norbert (Peugeot 106), 9. Bosch Péter (Mitsubishi Lancer), 10. Bogdan Talasman (Suzuki Swift).
A 2-es géposztályt Kovács Antal, a 3-ast Szabó Gergő, az 5-öst Raul Badiu nyerte, Szabó Botond pedig második lett, a 9-es géposztályban Maior Norbert, a 11-esben Nechifor Răzvan (Mitsubishi Lancer) diadalmaskodott, akinek a csíkszeredai, de Székelyudvarhelyen élő Mag Levente navigált, míg a 12-es géposztályban Gyöngyösi Marcell (Opel Astra) győzött, Csató Roland pedig a negyedik helyen zárt.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek