Jól szerepeltek a csíkiak

Erősödött a kerékpársport a megyében

57

Noha a versenyidénynek még nincs vége, máris elmondható, hogy a csíki kerékpárosok jól zárják majd az évet. A Team Novák egyéniben és csapatban is győzött Székelyföld Kerékpáros Körversenyén, a Novák Cycling Academy sportolói pedig harmincöt alkalommal zártak dobogós helyen. Tíz nap múlva újabb viadal vár az akadémistákra.


Annak ellenére, hogy még pár hétig tart a versenyidény a kerékpársportban, a csíkszeredai csapatokról máris elmondható, remek évet zárnak majd. A Team Novák sportolói több rangos nemzetközi versenyen is jól szerepeltek, ráadásul csapatban és egyéniben is megnyerték Székelyföld Kerékpáros Körversenyét, míg a Novák Cycling Academy tagjai összesen harmincöt alkalommal végeztek dobogós helyeken.
Sebestyén Szabolcs, a Team Novák és a Novák Cycling Academy menedzsere szerint mindkét csapat sporttörténeti évet zár, eddigi legjobb eredményeiket könyvelhetik el az idei esztendőben. – Felnőtt sportolóink idén minden versenyen jól szerepeltek. A legjobb eredményeink közé tartozik, hogy csapatban és egyéniben is megnyertük Székelyföld Kerékpáros Körversenyét, volt egy szakaszgyőzelmünk a Magyar Kerékpáros Körversenyen, ugyanakkor a Románia Kerékpáros Körversenyen is sokat dolgoztak a fiúk azért, hogy Sergei Tvetcov sikerével záruljon a viadal – mondta Sebestyén.
Az utánpótlás-nevelés céljából létrehozott Novák Cycling Academy színeiben huszonkét sportoló vett részt eddig hazai és nemzetközi versenyeken, ők a különböző korosztályos vetélkedőkön összesen 35 dobogós helyezést értek el. Az akadémisták közül a legtöbben nyolcadik osztályososok, de vannak nagyobbak is, a legfiatalabb sportolójuk pedig negyedikes. – A fiatalok hétköznapokon másfél, a hétvégeken pedig két órát edzenek. A gyerekek mind jó tanulók, tehát tévhit az, hogy a jó sportoló nem lehet jó tanuló – tette hozzá Sebestyén. A fiatalokra tíz nap múlva egy újabb rangos viadal vár, ugyanis Csíkborzsova és környéke ad otthont a Novák Cycling Academy Cup nemzetközi versenynek. Az október 13-án és 14-én sorra kerülő viadal egyben a Románia-kupa utolsó futama is, így több korosztályban is a jövő hétvégén dől el a serleg győztese.
– Nagy előrelépés, hogy több sikeres pályázatunk volt Hargita Megye Tanácsánál, amelyből versenyeket szerveztünk és technikai eszközök, azaz speciális órák és teljesítménymérő műszereket vásárolhattunk – mondta Sebestyén Szabolcs. A technikai eszközök átadásán jelen volt Borboly Csaba is, a megyeelnök elmondta, idén 36 ezer lejjel támogatja sportpályázatán keresztül Hargita Megye Tanácsa az Intersport Sportklubot, három nyertes pályázata révén. – A kerékpározást megyénkben az Intersport SK kiemelkedő eredményekkel népszerűsíti, ezért idén is örülünk, hogy támogathatjuk őket tevékenységükben – nyilatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek