Jól szerepelt a csíki csapat

182

Pénteken kezdődött és vasárnap zárult a Bihar Kerékpáros Körverseny, amelyen a csíkszeredai Team Novák csapata is indult. Az idei év első hazai UCI-versenyén Nicolae Tanovitchii a 2A szakaszon dobogós helyen zárt, sőt összetettben az utolsó etap előtt is dobogós volt, ám a zárószakaszon a csíkiak moldávja nem tudott ellenállni a támadásoknak.

Túl az első hazai UCI-versenyén a Novák Team

Az év első UCI (Nemzetközi Kerékpáros Szövetség) égisze alá tartozó versenyét tartották az elmúlt hétvégén, a Bihar Kerékpáros Körversenyen a Team Novák tagjai nem vallottak szégyent. Az év folyamán négy romániai verseny szerepel az UCI kalendáriumába: a Bihar, a Szeben, a Székelyföld és a Románia Kerékpáros Körverseny, ebből három 2.2-es, egy pedig 2.1-es szorzójú.
A Bihar Körversenyen huszon­két csapat vett részt, a legnevesebb gárda a prokontinentális Androni Sidermec Bottechia volt, ezenkívül tizenegy kontinentális, két válogatott, valamint nyolc klubcsapat kerekesei versenyeztek. A viadalon a Team Novák Olekszandr Prevar, Mihajlo Kononenko, Andrij Bra­tascsuk, Nicolae Tanovitchii, Novák Károly Eduárd, László Péter és Balázsi Lóránt felállítással vett részt.
A pénteki, Nagyvárad – Élesd – Barátka – Biharpoklos – Félixfürdő – Nagyvárad között (180 km) tartott első szakasz mezőnybefutóval zárult, az élen három olasz – Malucelli Matteo, Ferronato Filippo és Stacchiotti Riccardo – végzett, Prevar a 32., Bratascsuk a 35., Tanovitchii az 51., Kononenko a 68., Balázsi a 89., László pedig a 113. helyen zárt.
Szombaton két félszakaszt tartottak. Délelőtt a Nagyvárad – Félixfürdő – Belényes – Biharfüred (86 km) szakaszt – amely hegyi befutóval zárult – az Androni Sidermec Bottechia kolumbiai kerekese, Sosa Cuervo Ivan Ramiro nyert meg Tanovitchii előtt, a csíki csapatból Prevar a 25., Bratascsuk a 30., Kononenko a 61., Balázsi a 65., László pedig a 72. helyen zárt. A Team Novák moldávja remek helyezésének köszönhetően összetettben ekkor a második helyen állt. Délután a Nagyvárad utcáin kialakított 1,9 kilométeres pályán zajlott az egyéni időfutam, amelyen az osztrák Salzmann Jodok diadalmaskodott, Tanovitchii a 14. lett, de összetettben továbbra is őrizte második helyét, Bratascsuk a 41., Prevar az 52., Kononenko a 66., Balázsi a 76., László pedig a 105. helyen zárt.
Vasárnap a Nagyvárad – Bi­har­diószeg – Székelyhíd – Margitta – Élesd – Nagyvárad közötti (171 km) szakasszal zárult a viadal, amelyen Stacchiotti Riccardo bizonyult a leggyorsabbnak, Tanovitchii a 46. helyen zárt 2 perc 2 másodperces hátránnyal, így elvesztette összetettben a dobogós helyét.
A Bihar Kerékpáros Körversenyt Sosa Cuervo nyerte Alberto Giurato és Bisolti Alessandro előtt, azaz a prokontinentális csapat három emberét is dobogós helyhez juttatta az utolsó szakaszon. Ta­novitchii végül a 13., Bratascsuk a 29., Prevar a 35., Kononenko az 56., Balázsi pedig a 94. helyen fejezte be a partiumi versenyt.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.