2021, január 23, szombat.
custom_html_banner1

Jól szerepelnek a megyebeliek

Két magyarországi csapat is vendégszerepelt az elmúlt időszakban Hargita megyében, ahol a magyar utánpótlás jégkorong­bajnokság keretében léptek jégre. A csíkszeredai gárdák közül egy már megkezdte, egy pedig a hétvégén kezdi meg újabb magyarországi portyáját.

Az Újpesti TE elleni meccsen aratott sikerüket ünneplik a Felcsík SK hokisai
Az Újpesti TE elleni meccsen aratott sikerüket ünneplik a Felcsík SK hokisai

Két budapesti csapat vendégszerepelt az elmúlt időszakban Hargita megyében, Gyergyószentmiklóson és Csíkszeredában két-két, míg Csíkkarcfalván négy találkozót rendeztek a magyar utánpótlás jégkorongbajnokságban. A megyebeli gárdák a nyolc találkozóból hatot megnyertek.
Az U12-es magyar bajnokság középszakaszában az Újpesti TE ellen kezdték meg a Hargita megyei csapatok a szereplést. A budapestiek Gyergyószentmiklóson egy mérkőzést nyertek és egyet veszítettek, míg Csíkkarcfalván nem termett számukra babér. Eredmények: ISK Gyergyószentmiklós – UTE 0–2 és 2–1; Felcsík SK – UTE 3–1 és 1–0. A 12 csapatos középszakasz A csoportjában az Ifj. Ocskay Gábor JA vezet öt lejátszott meccsel és tíz ponttal, a Felcsík SK két meccsből kettőt nyerve négy pontos és a hetedik helyen áll, míg az ISK Gyergyószenmiklós szintén két meccsen két pontot gyűjtve a nyolcadik a tabellán.
Az U14-es bajnokság középszakasza során a KMH Budapest látogatott az erdélyi csapatokhoz, ahonnan egy győzelemmel és három vereséggel távoztak. A Felcsík SK hokisai az első mérkőzést nagy fölénnyel megnyerték, így némileg meglepetésnek számított, hogy a második találkozón a vendégek diadalmaskodtak, ám a budapestieknek Csíkszeredában már nem ment olyan jól a játék, ahol a hazaiak mindkét összecsapáson könnyedén győztek. Eredmények: Felcsík SK – KMH Budapest 6–1 és 0–2; ISK-HSC Csíkszereda – KMH Budapest 9–2 és 11–1. A 12 csapatos A csoportot a MAC Budapest vezeti, a fővárosiak öt meccsen tíz pontot szereztek, második az ISK-HSC szintén tíz ponttal, ám ezt hét meccsen érték el, míg a Felcsík SK a hatodik, hét meccsen négy pontot gyűjtött a gárda.

Kiszálláson a nagyok
Az ISK-HSC Csíkszereda számára egy nehéz sorozat kezdődött el tegnap este a magyar U16-os pontvadászatban: a csapat négy meccset játszik Székesfehérváron és egyet Győrben. A magyarországi portya során az éllovas és eddig százszázalékos ISK a szintén pontveszteség nélkül a második helyen álló Ifj .Ocskay Gábor JA gárdájával kétszer, míg a fehérvári akadémia B csapatával is kétszer játszik. A tegnap esti Ifj .Ocskay Gábor JA – ISK-HSC találkozó lapzárta után ért véget, a két csapat vasárnap újra megmérkőzik. Ma és holnap a csíkiak az Ocskay Akadémia B csapata ellen lépnek pályára, míg szombaton Győrben az ETO HC lesz az ellenfelük.
Az ISK-HSC U18-as csapata is Magyarországon vendégszerepel a hétvégétől a jövő hét közepéig, a gárda ezalatt öt találkozót jásztik. A magyar ifjúsági bajnokság éllovasa szombaton a Győri ETO, vasárnap az Ifj. Ocskay Gábor JA, hétfőn az Újpest, szerdán a MAC, jövő csütörtökön pedig a Vasas ellen lép jégre.

Zajlik a THL is
Az Erélyi Jégkorong Ligában (THL) Gyergyószentmiklóson három, Csíkkarcfalván pedig két találkozót rendeztek az elmúlt időszakban, a hétvégén pedig a Békény-parti város lesz újra házigazda.
Az U12-es kiírásban a kézdi­vá­sár­helyi HC Bikák-KSE és a brassói Corona által alkotott közös csapat mérkőzött meg az ISK Gyer­gyó­szentmiklós két csapatával, míg az U14-es korosztályban a Galaci Dunărea és a Kisinyovi Platina közös gárdája a Steauával és az ISK Gyergyószentmiklóssal játszott.
Eredmények: U12: ISK Gyer­gyó­szentmiklós A – Bikák-Corona 9–1; ISK Gyergyószentmiklós Bucsin – HC Bikák KSE-Corona 1–31. U14: ISK Gyergyószentmik­lós – Dunărea-Platina 9–0; Steaua – Dunărea-Platina 3–9 és 5–4 – hosszabbítás után.
A hétvégén az U14-es korosztályban a Dunărea-Platina játszik Gyergyószentmiklóson a helyi ISK két csapatával.

[box type=”shadow” ]Műjégpályát épít

Ion Ţiriac tegnap az egyik hazai kereskedelmi tévén jelentette be, hogy hamarosan elkezdődik Otopeni-ben az általa finanszírozott műjégpálya építése. „Minden engedélyt megkaptam, így a tervek szerint még idén megkezdődik az építkezés. Kétmillió euróból épül majd fel a műjégpálya, amelyet a bukaresti és a ploieşti-i gyerek-, ifjúsági, valamint felnőttcsapatok is használhatnak” – mondta az üzletember. A Ţiriac-féle műjégpálya egy óriási sportkomplexumnak lesz a része: az üzletember Otopeni-ben 25 teniszpályát – ebből hat födött lesz –, egy atlétikai pályával körbevett stadiont, egy tornásztermet és egy cselgáncstermet épít, a komplexum teljes egészében 2017 végére készül el.[/box]

HN-összeállítás

Kapcsolódó cikkek:

14,347RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb