Jól működő partnerséget ünnepeltek

Közel 1 millió lejes támogatás a Caritasnak

30

Közös sajtótájékoztatót tartott tegnap Hargita Megye Tanácsa és alárendelt intézménye, a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság, valamint a Gyulafehérvári Caritas a csíkszeredai Szent Ágoston Fejlesztőközpontban. Bejelentették: idén 966,6 ezer lejes támogatásban részesül a közhasznú nonprofit szervezet.

Tizenhét évre visszanyúló együttműködés eredményeként tartott közös sajtótájékoztatót tegnap Hargita Megye Tanácsa, a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság és a Gyulafehérvári Caritas. A közhasznú nonprofit szervezet idén tizenegy, Hargita megyében működő programja részesül támogatásban, amelyek összértéke 966 662 lej. Ebből a keretből támogatják azt a 12 nyertes pályázatot is, amelyből tízet a szociális és gyermekvédelmi vezérigazgatóság finanszíroz.
A támogatás mértékét illetően az otthoni beteggondozás idén is első helyre került: összesen 425 ezer lejt fordítanak erre a célra a megyei önkormányzat támogatásából. A Szent Erzsébet Idősek Otthona 350 ezer lej támogatásban részesül.A tevékenységek teljes éves költségvetése 13,7 millió lej, a megyei tanács vissza nem térítendő támogatása tehát 7,06 százalékot tesz ki.

Keresztes Bea

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek