2021, január 18, hétfő.

Jól halad a lakásépítési program

Három újabb fiatal szakorvos költözött be nemrég a Hargita Megye Tanácsa által a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház szomszédságába épített szolgálati lakásokba. A 2011-ben indított lakásépítési program keretében az ötödik épület fog elkészülni jövő márciusban.

Jövő év márciusra fog elkészülni teljesen a megyei kórház szomszédságában az ötödik olyan épület, amelyben a fiatal orvosok számára alakítottak ki szolgálati lakásokat. Minden épületben négy lakás van, három lakrészbe nemrég költöztek be családjaikkal fiatal szakemberek. 

Dr. Konrád Judit, a kórház menedzsere a tegnap szervezett sajtótájékoztatón elmondta: a rezidens orvosokkal való találkozókon a kórház felszereltsége és szakembergárdája mellett a lakhatási támogatás az egyik leggyakoribb kérdés. 

– Nagyon fontos az, hogy a pályakezdő fiatal orvosoknak lakást tudjunk biztosítani. Ez anyagi támogatást, kezdeti biztonságot is jelent a fiatal családoknak, hisz legtöbb esetben családostól érkeznek hozzánk. Hargita Megye Tanácsának nagyon fontos segítsége ez számunka, köszönjük szépen – mondta a menedzser. 

Hargita Megye Tanácsa részéről Péli Levente vezérigazgató-helyettes ismertette: 2011-ben kezdte el a megyei önkormányzat az első lakás építését. Jelenleg az ötödik, a fölszinten és az emeleten szintén két-két lakást magában foglaló épület építése van folyamatban, ennek értéke 1 070 000 lej és márciusra fog elkészülni.

Az elmúlt hetekben dr. Dabóczy Mátyás neurológus szakorvos, dr. Korodi Szilamér kardiológus szakorvos és dr. Ráduly Dénes aneszteziológus szakorvosok és családjaik költöztek szolgálati lakásokba a kórház melletti épületekbe. Dr. Ko­rodi Szilamér megköszönte a lehetőséget a kórház vezetőségének és Hargita Megye Tanácsának. Mint mondta, nagy segítség ez a kezdő szakorvosoknak, és amikor Csíkszeredát választotta, akkor az egyik döntési kritérium a szolgálati lakás lehetősége volt.

– Reméljük, hogy a szakterületeinken majd mi is a közösség számára hasznosan fogunk dolgozni – tette hozzá a fiatal orvos.

–- Folytatjuk a munkát Hargita megye egészségügyi rendszerének kiépítésében. Sajnos a kormány részéről felmerült, hogy újra államosítanák a kórházakat. Ezzel határozottan nem értünk egyet, ugyanis az RMDSZ javaslatára elértük a decentralizálást. Ennek köszönhetően a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház ma az ország egyik legdinamikusabban fejlődő egészségügyi intézménye, ebből pedig fiatal orvosaink is kiveszik a részüket. Vonzó célpont lett Csíkszereda az orvosok számára, és ennek köszönhetően ma már olyan szolgáltatások is elérhetők, amelyekért korábban más megyékbe kellett szállítani a pácienseket – nyilatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. 

Kapcsolódó cikkek:

14,316RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb