Jöhetnek a fürdőzők

Az elmúlt hétvégén rendezték a rugonfalvi tónál a nyári fürdőszezon előtti utolsó horgászversenyt, őszig főleg a piknikezők és fürdőzők veszik birtokba a tavat. Jobb szezonban reménykednek a tó működtetői.

A rendőrök megmérettetésével véget ért a versenyszezon. Ősszel folytatják
A rendőrök megmérettetésével véget ért a versenyszezon. Ősszel folytatják

Szász Csaba
szasz.csaba@udvarhely.ma
A rugonfalvi tó nyáron a legzajosabb az ott fürdőzők jóvoltából, előtte és utána főleg versenyhorgászokkal telik meg a part. A tavaly a horgászoknak szervezett megmérettetések rendre telt házasok voltak, nem volt hiány sem érdeklődőben, sem fogásban, de díjakban és kupákban sem, azonban az őszi fürdőszezon kiértékelésekor Barabás Zoltán tógazda úgy nyilatkozott, hogy az elmúlt évek leggyengébb strandszezonját zárták, a rossz időjárás miatt a teljes júniusi hónap és július első fele is „elúszott”.
A tavaszi versenyszerű horgászszezon végeztével most már kizárólag a fürdőzőké a tó vize. A horgászás természetesen a nyári hónapokban sincs tiltva, de ez mostantól kezdve őszig már nincs kihatással a fürdésre. A szervezett versenyek ideje alatt (melyek lehetnek pár órásak, de akár többnaposak is) tilos megmártózni a tó vizében. Így volt ez a tavaszi horgászszezon utolsó versenyén is, az elmúlt hétvégén – csütörtöktől vasárnap délig – a Hargita Megyei Rendőrségi Kupa harmadik kiadását bonyolították le. A következő versenyt szeptember közepén rendezik.
A fürdőzők főleg hétvégén szokták látogatni a tavat, amelynek működtetői remélik, hogy az idei szezon jobbnak bizonyul a tavalyihoz képest.
– Már most jobban állunk, a júniusi hétvégeken sokan eljöttek megmártózni. Vasárnap délben nagy meleg volt, a fürdőzők pedig alig várták, hogy sípszóval véget érjen a rendőrök versenye – közölte lapunkkal Buzogány Attila szóvivő.
Megtudtuk továbbá, hogy az árak tavalyhoz képest nem változtak, a tóparti piknikezésre és fürdésre feljogosító, egy napra érvényes karszalag 5 lejbe kerül, nyolc éven aluliaknak viszont ingyenes. Akik pedig horgászni szeretnének, négy időintervallumra (6, 12, 24 órás és éjszakai) válthatnak napi bérletet 20-tól 50 lejig terjedő árakon.

Kapcsolódó cikkek:

14,241RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb