Jöhet a visszavágó

Egy nap pihenőt kaptak a csíki és brassói hokisok

35

Alig telt egy nap, máris újból összeméri erejét a Csíkszeredai Sportklub és a Brassói Corona, ám ezúttal csak a román jégkorongbajnokság keretében. Újabb kiegyensúlyozott nagy csatára van kilátás.

Újabb parázs meccsre van kilátás Fotó: Pál Zoltán

Belekezdtek a jégkorongcsapatok a bajnokságba, és innentől kezdve egymást fogják érni a mérkőzések. A Csíkszeredai Sportklub és a Brassói Corona már megvívta első rangadóját, amely egy szikrázó kemény összecsapást hozott. A végletekig kiegyenlített első mérkőzésen a Sportklub szétlövések után tartott otthon két pontot Belov, Shalla, illetve Brophey remek büntetőlövéseinek köszönhetően.
A meccs során a csíki csapat a második harmad végéig uralni tud­ta a játékot, és bár voltak kihagyásaik, amelyeket azonnal góllal büntetett a Brassó, ők keltették a jobb csapat benyomását. A harmadik harmadra viszont kiegyenlítődött a játék képe, hogy végül szétlövésekkel záruljon a találkozó.
A felek egy nap pihenőt kaptak, és máris újból egymásnak feszülnek. Jason Morgan vezetőedző dolgát alaposan megkönnyíti, hogy a hátsó alakzatban erősítést tud eszközölni, hiszen Papp Szabolcs, illetve Salló Alpár játékára is számíthat. A kapitány az Erste Liga első két mérkőzéséről volt eltiltva a Ferencváros elleni tavalyi döntő utolsó mérkőzésén történtek miatt, míg Salló Alpár a Vasas elleni találkozó után kapott két mérkőzésre szóló eltiltást Rafaj leütközése miatt, aki agyrázkódást is szenvedett. Utóbbi a pénteki Újpest elleni rangadón még nem játszhat, hiszen az már Erste ligás találkozó.
A Brassónál nem voltak ilyen problémák vasárnap sem, és ma este sem lehetnek, hiszen nem érkezett arról információ, hogy valaki sérült lenne.
A Csíkszeredai Sportklub – Brassói Corona találkozót ma 18.30 órától rendezik a Vákár Lajos Műjégpályán.
Erste Liga, eredmények: vasárnap: Debreceni DEAC – Fehérvári Titánok 3–2 (1–0, 1–0, 1–2) /Kiss P. (18.), Filbrandt (30.), Daloga (47.), illetve Campbell (44.), Balogh (55.)/. Az Újpest – Ferencváros-Telekom, illetve a Debrceni DEAC – Gyergyói HK mérkőzések tegnap este lapzárta után értek véget.

Csak vereségek
Az előző szezon során az U16-os magyar pontvadászatban kimondottan sikeresen szerepeltek a székelyföldi csapatok. Az idősebb, másodéves játékosokkal felálló SZJA 2003-ISK Csíkszeredát alig néhány másodperc választotta el az elődöntőtől. Idén a Székelyföldi Jégkorong Akadémia U15 és U16 próbálhatja meg azt az akadályt is megugrani, amit egy éve nem sikerült. Sajnos viszont az első magyarországi kiszállás nagyon balul sült el, és a két csapat mindegyik összecsapását elveszítette.
Eredmények: szombat: MAC Budapest – Székelyföldi Jégkorong Akadémia U16 3–1, Székelyföldi Jégkorong Akadémia U15 – FTC Telekom 1–2 (h. u.); vasárnap: Vasas SC – Székelyföldi Jégkorong Akadémia U15 10–0, Székelyföldi Jégkorong Akadémia U16 – OHA 0–7, UTE – Székelyföldi Jégkorong Akadémia U15 12–1, Székelyföldi Jégkorong Akadémia U16 – Debreceni Hoki Klub 1–3.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek