Jöhet a jeges felkészülés

Túl két szakaszon a Sportklub hokisai

226

Véget ért a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapatának második felkészülési szakasza, amelyet Hargitafürdőn zártak. A jeges felkészülés július 30-án kezdődik Karcfalván. A csapat itt fog készülni egészen szeptember elejéig, amíg jeget öntenek a Vákár Lajos Műjégpályán.

Egyre jobban közelednek az első meccsekhez a csíki hokisok Fotó: Pál Zoltán

Befejezte felkészülési menetrendjének második szakaszát is a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata. A csíki hokisok ezen szakasz első hetét még Csíkszeredában töltötték napi két edzéssel, hogy az elmúlt két hétben egy magashegyi edzőtáborban vegyenek részt Hargitafürdőn. Az edzéseket Hozó Levente másodedző vezényelte le, aki kiemelte, hogy jól sikerült ezen szakasza is a felkészülésnek.
– Jól ért véget a felkészülés ezen második szakasza is. Nagyon jó körülmények között készülhettünk Hargitafürdőn, ahol a Csíkszeredai ISK korszerű menedékházában voltunk. Heti 10 edzést tartottunk, amelyen a legnagyobb hangsúlyt az erőre és az állóképességre fektettük, vagyis minden olyan elemre, amely a jégkorongban szükséges. Az edzőtáborban csak a hazai játékosok vettek részt. Becze Tihamér, a Részegh testvérek egyénileg készültek. Ők a jeges edzések kezdetével csatlakoznak a kerethez. Ekkor érkezik a légiósok közül a kapus Lakosil, míg az oroszok augusztus végén, szeptember elején csatlakoznak hozzánk” – fogalmazott Hozó.
A másodedző kitért a jeges felkészülés programjára is, amely nagyon intenzív lesz. A jeges edzések 2 x 50 percesek lesznek, amelyet még egy szárazedzés fog lezárni. Előbbire Csíkkarcfalván, utóbbira már Csíkszeredában fog sor kerülni. A csapat a Gyetván sorra kerülő nemzetközi tornára a tervek szerint augusztus 8-án indul el, míg 9-én edzést vezényelnek a srácoknak, hogy majd 10–12. között leüssék a három felkészülési meccset a Gyetvával (HC Detva 07), a HC Bratislavával (Pozsony), illetve a KMH Budapesttel. A hazatérést követően a hónap elején megszokott mederben fog zajlani a felkészülés, hogy majd a Gyilkos-tó Kupa zárja augusztust.
Hozó Levente megjegyezte, hogy már láttak különböző módon, de nem végleges formában elkészített versenynaptárakat, amelyek szerint szeptember elején már bajnoki meccs vár rájuk.

Csíkiak a KMH-ban
Az ERSTE Liga újonc KMH Budapest a tegnapi nap folyamán tette közzé, hogy hat játékossal erősítette meg keretét, akik a DVTK Jegesmedvékkel kötött együttműködési megállapodás nyomán kerülnek a magyar fővárosba. Ez alapján a DVTK kapusa Kiss Bence, Bernáth Milán, illetve három csíki: Szopos Ottó, Albert Tibor és Köllő Roland ott lesz a keretben csakúgy, mint a győri Jancsó Dávid.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek