Jöhet a Brassó elleni rangadó a kék-fehéreknek

A Ferencváros kipipálva

38

Jó játékkal egygólos győzelmet aratott a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata péntek este az Erste Liga rangadóján a Ferencváros-Telekom ellen, így jó hangulatban készülhettek a hétfő esti Brassói Corona elleni dupla fontosságú rangadóra. A Gyergyói Hoki Klub egy győzelmet és egy vereséget könyvelhetett el magyarországi túráján.

Kék-fehér öröm a Ferencváros elleni mérkőzésen Fotó: László F. Csaba

Telt ház és remek hangulat fogadta a Csíkszeredai Sportklub és a Ferencváros-Telekom alakulatait a Vákár Lajos Műjégpályán, ahol némi meglepetésre talán, de a felek nem rontottak egymásnak. Sőt a tempó sem volt a korábbi mérkőzéseken látott. Ez magával hozta azt is az első húsz percre, hogy igazán komoly helyzetek egyik oldalon sem alakultak ki – az Erste Liga rangadóján –, és ami volt is, azt a kapusok remekül megoldották.
A második felvonás elejét viszont nagyon elkapta a Ferencváros. A csíki csapat hibáiból élve előbb Fitzgerald kétszer, majd Tóth Adrián egyszer került ziccerbe, ám Lundström remekelt. A zöld-fehér fölény tovább nőtt a továbbiakban egy előnyt követően, amellyel viszont nem tudtak élni. Egyenlő létszám mellett Hozó Levente tanítványai átvették a játék irányítását, hogy a 26. percben emberelőnyben Papp szerezze meg a vezető találatot. Alig egy perc múlva Jászai eladott korongjával Panov ugrott ki, szólója viszont a felső vason csattant, hiába kért videobírózást a közönség. Támadásban maradt a hazai csapat és újabb ordító helyzetek jöttek: előbb Valchar, majd emberelőnyben Részegh Tamás rontott ziccert szemtől szembe Arannyal, a sort pedig Antal zárta. Nagyon fel volt borulva ekkor a pálya, és némi meglepetésre, a játék képével ellentétben ekkor egyenlített a vendégalakulat. Egy kidobott korong után Lundström elütött a pakk fölött, és az üresen maradt kapuba végül Nagy Gergő talált be. A bekapott gólra azonnal válaszolhatott volna a Sportklub, de Bíró Arannyal szemben a kapus fejvédőjét találta el. Az utolsó percek csapkodó hokit hoztak már.
Az utolsó felvonás elején hamar visszavette a vezetést a hazai alakulat, miután egy áthúzódó emberelőnyt Rokaly Norbert váltott gólra. Továbbra is a hazai csapat uralta a játékot. A 44. percben pedig Panov ünnepelt gólt, hogy újabb videobírózás következzen és érvénytelenítsék az ünneplést. Három perc múlva viszont Taratuhin már érvényes gólt szerzett, bár a játékvezetők ezt is visszanézték Fodor Szabolcs kérésére, aki kislest reklamált a helyzetnél. Utóbbi nem volt, érvényes gól viszont igen. Az utolsó 10 percre ráfordulva a vendégek átvették a játék irányítását. Megnyomták ekkor nagyon, az 53. percben Pavuk remekül ért bele a kapu előterébe Karmeniemi kékvonalas lövésébe, és a korong a hálóba került. Nem állt le a Fradi, de a hazai csapat hősiesen védekezett, végül behúzta a győzelmet.
A mérkőzés túlnyomó részében a Sportklub jobban játszott, mint ellenfele, megérdemelten tartotta otthon a három pontot, és már hatpontos előnyre tett szert a zöld-fehérekkel szemben, akik vasárnap este Brassóban javítottak, miután 4–2 arányban verték a Cenk-alattiakat.
A Csíkszeredai Sportklub mind­ezek fényében lélektani előnnyel várhatja a hétfő este 18.30 órától sorra kerülő Brassói Co­rona elleni dupla fontosságú rangadót.

Felemás szereplés
A Gyergyói Hoki Klub a napokban Magyarországon túrázik. Elsőként csütörtök este remek hajrával egygólos hátrányból négy perccel a vége előtt előbb egyenlítettek, majd a győztes gólt is bevitték Dunaújvárosban. A Vitalij Donyika által felkészített alakulat viszont másnap a Fehérvári Titánok ellen kénytelen volt kapitulálni.
A piros-fehérek tegnap este lapzárta után az Újpest vendégei voltak, míg ma este a Hokiklub Budapest otthonában lépnek pályára 21 órától.

Eredmények, Erste Liga

Csütörtök: Dunaújvárosi Acélbikák – Gyergyói Hoki Klub 3–4 (2–1, 1–1, 0–2) /Turtiainen (9.), Saluga (20.), Franssila (37.), illetve Góga (20.), Jezsov (30.), Nagy Cs. (56.), Tománek (59.)/.
Péntek: Csíkszeredai Sportklub – Ferencváros-Telekom 3–2 (0–0, 1–1, 2–1) /Papp (26.), Rokaly N. (42.), Taratuhin (47.), illetve Nagy G. (34.), Pavuk (53.)/; Fehérvári Titánok – Gyergyói Hoki Klub 4–1 (0–0, 1–0, 3–1) /Kovács (24.), Kiss P. (46.), Szabó (50.), Almási (53.), illetve Tománek (60.)/; Vienna Capitals II. – Dunaújvárosi Acélbikák 11–4 (4–2, 6–1, 1–1); Schiller-Vasas SC – Újpest 1–4 (0–1, 1–1, 0–2); Debreceni DEAC – Hokiklub Budapest 10–1 (3–0, 3–1, 4–0).
Vasárnap: Brassói Corona – Ferencváros-Telekom 2–4 (1–2, 0–1, 1–1). A Vasas – DEAC, a Vienna Capitals II. – Titánok, Dunaújváros – Hokiklub és az Újpest – Gyergyói HK mérkőzések tegnap este lapzárta után értek véget.
A mai műsor: Csíkszeredai Sportklub – Brassói Corona (18.30), Hokiklub Budapest – Gyergyói Hoki Klub (21).

Vissza a KHL-be

Nyolc mérkőzés erejéig mutatta meg tudását Alekszej Mihnyov az Erste Ligában, hogy a Sportklubtól a KHL-ben szereplő Szeversztal Cserepovechez igazoljon. A Ferencváros elleni mérkőzést követően beszéltünk a játékossal: – Nem ismeretlen helyre jöttem, amikor a Sportklubhoz aláírtam, hiszen Taratuhinnal tartottam a kapcsolatot. Jó helyre kerültem, jó döntés volt a részemről. Egy újabb esélyt kaptam, hogy felépítsem magam, amiért keményen dolgoztam, és most a Szeversztal Cserepovechez igazolok. A srácoknak a meccs után mondtam, hogy remélem, ilyen boldogok lesznek a szezon utolsó mérkőzése után is.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek